Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '10

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Nazım Oratoryosu 3 Haziranda Antalya’da

Nazım Oratoryosu 3 Haziranda Antalya’da
 

Nazım Hikmet’in günümüze unutulmaz izler bırakan dizelerinin, Fazıl Say’ın müziği ile yeniden hayat bulduğu Nazım Oratoryosu, Antalya’da seslendirilecek. Nazım Hikmet'in ölümsüzlüğünün 47. yılı anısına Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ve Nazım Hikmet Vakfı'nın işbirliği ile düzenlenen konser, 3 Haziran 2010 tarihinde, Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

Piyanodaki güçlü ve sınırsız yorumu ile izleyici karşısına çıkacak Fazıl Say’a bu eserde, şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Çoksesli Korosu eşlik edecek. Konserde ayrıca; şiir Genco Erkal, vokalde Sertap Erener ve Güvenç Dağüstün, Blokflüt İrem Alpay, Glockenspiel Elif Ceren Fitoz ve çocuk solist olarak Kansu Tanca sahne alacak.

T.C. Kültür Bakanlığı’nın “Türk Bestecilerinin Eser Üretimlerini Teşvik Projesi” kapsamında kaydı yapılan Fazıl Say’ın “NAZIM” albümünde, dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay şunları yazmış:

“…Cumhuriyetimizin kurucusu yüce Atatürk müzik sanatına büyük önem vermiş, bu konuda 1 Kasım 1934 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı dolayısıyle verdiği söylevde, “Ulusal ince duyguları, düşünceleri anlatan yüksek deyişleri, söyleyişleri toplamak; onları bir an önce, genel son musiki kurallarına göre işlemek gerekir.Ancak bu düzeyde Türk ulusal musikisi yükselebilir, evrensel musikide yerini alabilir.” demiştir. Fazıl Say’ın “Nazım”ı ve diğer bestecilerimizin eserleri, bu duyarlılığın ve yol göstericiliğin örneklerini oluşturacaktır… “

Türk besteciliğinin yüzakı Fazıl Say’ın “Nazım”ı için biletler yarın(17 Mayıs 2010)dan itibaren satışa sunulacaktır.

Nazım Oratoryosu beş bölümden oluşmaktadır:

1. Gençlikte

2. Hapishanede

3. İnsan Üzre

4. Memleket Üzre

5. Final-Yaşamaya Dair

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..