Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Nazlı Ilıcak'ın kehaneti ve oda tv sanıklarının akibeti...

Nazlı Ilıcak'ın kehaneti ve oda tv sanıklarının akibeti...
 

SİZ BAKMAYIN ÖYLE BAKTIĞINA. O BİR KAHİN!


 Yandaşlar yarışıyor!..

Evet, yanlış okumadınız, ülkenin yeni gündemi yandaşlar yarışıyor isimli yeni bir yarışma!

Bu yarışın nerede olduğunu merak ediyor musunuz?

Yaşamın her alanında!

Siz yeter ki yandaş basını okuyup, yandaş televizyonları izleyin! Veya piyasadan parsa kapmak isteyen merkez(!) medyayı izleyip, okuyun!

Eğer yandaş medyayı takip ederseniz gelecekten haberiniz olabilir!

Örneğin; Samanyolu televizyonunu izlerken Ergenekon, Balyoz ve Oda Tv davalarında kimin tutuklanıp, kimin serbest kalacağından, kimin tahliye edilip, kimlerin tutukluluk hallerinin devam edeceğine kadar her türlü ayrıntıyı bulabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi Mehmet Haberal savcılık tarafından, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilip, mahkeme heyetine ifade verirken, Mehmet Haberal’ın tutuklandığını Samanyolu televizyonu herkese duyurmuştu. Hatta Mehmet Haberal tutuklanacağını, duruşma salonunda bulunan televizyonda geçen altyazıdan öğrenmişti!

Yine Samanyolu televizyonu, geçenlerde görülen Oda Tv duruşmasında, tahliye talepleri ile ilgili mahkeme her hangi bir görüş açıklamadan, tam tamına 21 dakika önce sanıkların tahliye olmayacağını açıklayarak, kendine ait önceden haber verme rekorunu egale etmişti!

Samanyolu televizyonu kendi yandaşlarını atlatarak nereye kadar yoluna devam edebilir? Bundan alınan bazı etkili ve yetkili kalemler işi bir adım daha öteye götürüp, kimlerin ne zaman tahliye olacağına kadar vardırdılar.

Örneğin Rasim Ozan Kütahyalı, şike ve diğer davalarla ilgili yaptığı kehanette; suç işleyenin cezasını çekeceğini(!) vurgulayıp, tahliyelerin başlayabileceğini söyledi. ROK’a göre kısa zamanda tahliye var.

Aynı şekilde eşi Nagehan Alçı’da bazı kehanetlerde bulunup, eski Genelkurmay Başkanlarından bir kısmının daha tutuklanmasını, hatta “Diktatör” Atatürk’ün de yargılanmasını talep etti! Gelen tepkiler üzerine, Atatürk’ün yargılanmasından şimdilik kaydıyla vazgeçti!

Bir diğer yandaş kalem, bavullarla savcılığa teslim ettiği evrakların akıbeti hakkında henüz bir açıklama yapmazken, kimin ne zaman tutuklanıp, serbest bırakılacağı hakkında kehanetlerde bulunuyor. İşi bir adım öte götürüp, hazırlanan iddianamede kimlerin neyle suçlandığını, iddianamenin ne zaman mahkemeye verileceğini, mahkemenin iddianameyi ne zaman kabul edeceğini bile bilebiliyor!

Toplum olarak bunlara tam alışmışken, bu kez alışkanlıkları yerle bir eden bir hamle de Nazlı Ilıcak’tan geliyor. Nazlı Ilıcak, Samanyolu televizyonunun tahliye edilmeyecekler diye tarih yazdığı Oda Tv sanıklarının 23 Ocak’ta yapılan duruşmada birçoğunun serbest bırakılacağını açıklayarak, rekoru; dakikalardan, saatlerden, günlere taşıyarak, tüm geçmişi bir anda yerle bir etti!

Evet, yanlış okumadınız Nazlı Ilıcak’ın söylediğine göre; Oda Tv sanıklarının yargılandığı davanın 23 Ocak’ta yapılacak duruşmasında, sanıkların eksik kalan sorguları tamamlanacak ve önemli bir kısmı serbest kalacakmış. Aralarında Müyesser Yıldız, Ahmet Şık ve Nedim Şener'in de olduğu gazeteciler, pardon teröristler(!) özgürlüklerine kavuşacakmış.

Eğer bu tahliyeler gerçekleşirse, Nazlı Ilıcak rakiplerine fark atarak ipi göğüsleyecek! Ve yarışın tek galibi olacak!

Görüldüğü gibi mahkemelerin vereceği kararı günler önceden bile bilen bu yandaş kalemler, maalesef ki yargıyı etkilemiyorlar!

Yandaş kalemlerin yanı sıra; Başbakan, AKP’li yetkililer, Anayasa Mahkemesi Başkanı, TÜSİAD Başkanı, Uluslararası Af Örgütü yargı hakkında her türlü söz söyleme hakkına sahipler.  Sadece söz hakkına sahip olmayan CHP ve onun lideri Kemal Kılıçdaroğlu!

Ne diyelim?

Bundan böyle iktidar partisinden önce yandaş kalemlere veya cemaat sözcülerine başvurmakta fayda var!

Mahkemenin vereceği kararı günler öncesinden bilebildiklerine göre, belki içeridekilerin dışarı çıkartılmasına da bir katkıları olur!

Ne dersiniz?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..