Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

NAZOLOBİAL DOLGU NEDİR?

Nazolabial dolgu, burun kenarlarından ağız kenarına inen çizgilerin giderilmesi için kullanılan bir dolgu uygulamasıdır. Bu çizgiler yaşlanma, genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak zamanla derinleşerek yüz ifadelerinde değişikliklere neden olabilir; yüzde mutsuz ve üzgün ifadeler ortaya çıkabilir. Bu durumdan şikayetçi olan kişiler nazolabial kıvrım dolgu işlemini tercih ederek ifadesini olumsuz etkileyen çizgilerden kurtulabilirler. Nazolabial kıvrım dolgusu, burun kenarlarından ağız kenarlarına uzanan derin çizgilerin oluşumuna yol açan yağ kaybını ortadan kaldırır ve istenilen hacmi sağlayarak bu bölgenin derinleşmesini ortadan kaldırır.

Nazolabial kıvrım dolgu enjeksiyonları derin çizgileri gidermenin en acısız, pratik ve başarılı yoludur

Nazolabial bölge yüzde en çabuk sarkmaya meyilli alanların başında gelmektedir. Bu nedenle nazolabial bölgeye erken yaşta müdahale etmek, estetik açıdan büyük önem taşımaktadır. Bunun için yüzün gerginliğini sağlayacak lifting müdahaleleri ve elmacık kemiklerinin gereken volümün kazandırılması, nazolabial dolgu müdahalesinden önceki adım olmalıdır. Yanakların çökmesi daha fazla kırışıklık ve nazolabial bölgesinin derinleşmesini gösterir. Nazolabial dolgu özellikle her iki duruma sahip olanlar için önerilir. Bu dolgu yöntemi engelleyici bir hastalığı olmadığı sürece genç yaşlı herkes için uygundur.

Dolgu uygulamaları için en sağlıklı dolgu maddeleri hyalüronik asit içerenlerdir. Hyalüronik asit vücuttaki temel maddelerden biri olduğu için daha doğal ve sağlıklı sonuçlar sağlar. Hyalüronik asit içeren dolgu maddeleri alerjik reaksiyonlara neden olmaz, vücuda kolayca uyum sağlar ve dokuya zarar vermez.

Uygulama hakkında merak edilenler

Uygulama şekli ve uygulanacak doz, hastanın ihtiyacına göre uzman hekim kontrolünde belirlenir. Uygulama öncesi bölge dezenfekte edilir ve anestezik krem ??veya isteğe bağlı lokal anestezi uygulanabilir. Bu nedenle uygulama sırasında hastanın ağrı hissetmesi engellenir. İnce bir iğne veya kanül ile enjekte edilir. Diğer dolgu uygulamalarından farklı olarak nazolabial kıvrım dolgularında tek seferde maksimum dolgu yapılması tercih edilmez. En doğal ve sağlıklı sonuçlar için daha az uygulama kullanılarak yapılır. Değişiklikler için hastanın gülümsemesi ve yüz ifadeleri gözlemlenmelidir. Hastanın daha simetrik, sağlıklı ve estetik bir görünüme kavuşması için uygulama iki ayrı şekilde yapılabilir.

Uygulama yapıldıktan hemen sonra etki görülür

2 hafta içerisinde dolgu kişinin yüzüne oturarak nihai görünümüne kavuşur. Dolgunun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişir. Tedavi edilen hastalarda gözlemlenen ortalama süre 9 ila 18 ay arasında değişmekteydi. Bu süre kişinin çevre koşullarına, dolgunun kalıcılığına ve sigara kullanımına bağlı olarak azalır veya artar.

Uygulamanın herhangi bir yan etkisi yoktur. Kızarıklık, morarma ve şişlik geçici ve normaldir. Bu sorunlar 1-2 gün içinde kendiliğinden geçecektir. Görünüşünden rahatsız olan kişiler, kızarıklık ve morlukları daha hızlı gidermek için kremler kullanabilirler. Uygulanacak dolgu işlemi kişinin tüm yüz görünümüne etkileyeceği için mutlaka uzman hekim kontrolünde yapılmalıdır.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..