Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '08

 
Kategori
Basketbol
 

NBA: Yola devam

NBA: Yola devam
 

Mücadele devam ediyor...


NBA'de Play-off ilk turları dün gece oynanan maçlarla bir seri haricinde tamamlandı. Finallere yaklaşırken heyecan da doğal olarak artıyor. Doğu Konferansı'ndan başlayalım, Batı'ya geçelim...

Doğu Konferansı:

Doğu Konferansı ilk turlarında iki takım serilerini rahat geçtiler. Beklenenin aksine Orlando Magic ve Cleveland Cavaliers işlerini rahat bitiren takımlar oldular. Magic 4-1, Cavs de 4-2 ile rahat geçtiler. Konferansın favorilerinden Detroit Pistons ilk maçta şok bir yenilgi aldığı Philadelphia'ya karşı son üç maçı kazanarak 4-2 ile kazanırken; Boston Celtics ise Atlanta'yı deplasmanda yenemedi ve ilk turlarda son maça kalan tek seriye imza atmış oldu. Son maçta Boston'ın hem tecrübesiyle, hem de kalitesiyle rahat kazanacağını düşünüyorum.

Konferans yarı finallerinde ise zorlu eşleşmeler var. Boston/Atlanta serisinin galibi Cleveland Cavs ile eşleşecek. Wizards serisini beklenenin ötesinde son derece rahat geçen Cavs'de soru işareti LeBron James dışındaki isimlerin ne kadar etkili olacağı. LeBron geçen sezonlarda olduğu gibi müthiş rakamlar ortaya koysa da, Ben Wallace ve diğerleri etkili olamazsa Cavs'in rakibine direnmesi çok zor gözüküyor.

Diğer eşleşme ise daha dengeli gibi duruyor. Konferans ikincisi Detroit Pistons bildiğimiz Pistons gibi oynarsa ve rakibine karşı bildiğimiz oyununu oynarsa oyundan çabuk kopan ve yeteri kadar tecrübeye sahip olmayan rakibi karşısında çok daha şanslı. Orlando Magic'in iki maçını izledim. İkinci maçta maçın başında arayı açtıktan sonra çabuk konsantrasyon kaybına uğradılar ve yeteri kadar iyi savunma yapamadılar. Dwight Howard'ı kullanmayı unuttular. Dördüncü maçta ise başabaş oynadıkları için oyundan kopmadılar ve ağırlıklarını koydular. Gard Jameer Nelson'ın performansı önemli.

Doğu Konferansı'nda Boston Celtics-Detroit Pistons finalinin gerçekleşme olasılığı yüzde 90'dan fazla duruyor, heyecanla bekliyoruz...

Batı Konferansı:

Batı Konferansı ilk turları beklediğimizden de kolay geçti. İlk turda bir eşleşme 4-0, iki eşleşme 4-1 ve bir eşleşme de 4-2 ile geçildi. Bu kadar güçlü takımların bulunduğu konferansta daha bir çekişme beklerdik. Yarı final eşleşmeleri Los Angeles Lakers-Utah Jazz ve San Antonio Spurs-New Orleans Hornets şeklinde gerçekleşti. İkinci eşleşmede kadro derinliğine sahip olan, oyun kurgusu rakibinden çok daha sağlam olan ve çok daha tecrübeli olan Spurs'un bir kez daha konferans finaline çıkmasını beklemek hayal olmaz.

Lakers-Jazz eşleşmesi ise çok ilginç bir seri olmaya aday. Lakers'ın ilk turda zorlanmasını beklerdim ama tam tersine rakiplerini süpürdüler. Bu serinin ilk maçını izledim; Lakers takımı Orlando Magic gibi oyundan çabuk kopuyor. Kopmadıkları sürece çok etkililer ve oyunu domine etmeyi başarıyorlar. Utah Jazz ise rakibinden daha tecrübeli ve mücadeleci bir takım. Serinin kaderini sertlik unsuru belirleyebilir. Utah Jazz çok sert oynayan bir takım. Lakers'ın bu sertliğe nasıl cevap verebileceği muamma. Utah istediğini yaparsa, seriyi geçebilir.

Batı Konferansı finallerinde geçen sezon olduğu gibi Utah Jazz-SA Spurs olması sürpriz olmaz...

Konferans finallerinde görüşmek üzere...

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..