Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '12

 
Kategori
Basketbol
 

NBA’de Son Durum

 

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA’de sezonun ilk bölümü geçilirken ligdeki duruma ve göze batan oyunculara bakalım…

 

 

            Doğu Konferansı

 

            Doğu’nun zirvesinde New York Knicks var. Knicks oynadığı on maçın sekizini kazandı ve bunu Amare Stoudamire yokken yaptılar. Raymond Felton-Jason Kidd-Ronnie Brewer ile yeni bir dış üçlü oluşturdular ve şu ana kadar bu sistem çok iyi işledi. Iman Shumpert ve Amar’e de takıma dahil olunca Doğu finaline kadar ilerleyebilirler. Şu ana kadar, kendi sahalarında hiç maç kaybetmediler ve deplasmanda San Antonio Spurs’ü de yendiler.

 

            New York’un arkasında son iki yılın Doğu Şampiyonu Miami Heat var. Son üç maçını kazanan Miami Heat LeBron önderliğinde vites arttırarak ligin en önemli favorisi olduğunu bir kez daha gösterdi.

 

            Onların arkasında Milwaukee Bucks, Brooklyn Nets, Atlanta Hawks ve şu ana kadar konferansın en büyük sürprizi olan Charlotte Bobcats var. Hayal kırıklığı ise Indiana Pacers. Geçen sezon Doğu’da yarı final yapan Indiana Pacers şu anda play-off tablosunun dışında, Derrick Rose’suz Chicago Bulls da aynı durumda.

 

            Konferansın dibinde ise bildik takımlar var: Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, Toronto Raptors ve on maçını da kaybeden Washington Wizards.

 

 

 

            Batı Konferansı

                       

            Batı’nın zirvesinde sürpriz bir şekilde Memphis Grizzlies var. Memphis’i takip edenler geçen sezon da Batı’nın zirvesinde yer alan Oklahoma City Thunder, LA Clippers ve San Antonio Spurs. LA Lakers yavaş bir başlangıç yaptı, Steve Nash döndükten sonra zirve yürüyüşüne başlayabilirler.

 

            Batı’nın transfer şampiyonu Houston Rockets iyi başlayıp düşüşe geçti ve son sıralarda yer alıyor. New Orleans Hornets ve Sacramento Kings konferansın dibindeler.

 

 

 

            Türkler

 

            Doğu’daki Türklerden Orlando Magic’li Hidayet Türkoğlu ilk maçlarda elini kırdı ve yaklaşık bir ay daha forma giyemeyecek. Dwight Howard takasından sonra toparlanmaya girişen Orlando Magic de o zamana kadar play-off tablosunun oldukça gerisine düşebilir ve Hidayet’i de takas dönemi bitmeden elden çıkarmaya çalışmaları muhtemel.

 

            Doğu’daki diğer yıldızımız Ersan İlyasova’nın takımı Milwaukee Bucks ise 6 galibiyetle Doğu’da üçüncü sırada. Şahsen ben, Milwaukee’den böyle bir atılım bekliyordum. Doğu’da ilk dört dışında kalsalar bile play-off tablosunda ligi bitireceklerini düşünüyorum. Gard ikilisinin topa hükmettiği Bucks’ta İlyasova on maça da ilk beşte başladı ve yaklaşık olarak 23 dakika sahada kalıyor. İlk beş oyuncusunun 30 dakika civarında sahada kalması daha normal olur ama koç Ersan’ı ligin ortalarına saklıyor diye düşünüyorum. Ersan’ın şu anki ortalamaları 6.6 sayı-5.1 ribaund-1.3 asist. İlyasova’nın şut yüzdeleri ise çok kötü. %42 serbest atış yüzdesi, %31 ikilik ve %26 üçlükten daha iyisini yapabilir diye düşünüyorum.

 

            Bu sezon Doğu’dan Batı’ya giden Houston Rockets’lı Ömer Aşık da takımının vazgeçilmez ismi oldu. Aşık 11 maçın hepsine ilk beş çıktı ve maç başına ortalama 32 dakika sahada kalıyor. Aşık bu süre zarfında ortalama 10 sayı-12 ribaund-1 blokluk performansıyla takımına önemli bir katkı sağlıyor. Aşık bu sezon beş kez double-double yaptı.

 

            Enes Kanter’in forma giydiği Utah Jazz da şu anda %50’lik galibiyet yüzdesine sahip. Enes için geçen sezondan farklı bir sezon demek zor, yine aynı uzunlarla forma mücadelesi içined ve formayı kapması zor. Geçen sezonki gibi yaklaşık 14 dakika süre alıyor ve 4.6 sayı-3.4 ribaund ortalamalarıyla mücadele ediyor. Enes başka bir takıma gitmeden işi zor.

 

 

           

            Avrupalılar

 

            Ligdeki en iyi Avrupalı olan Dirk Nowitzki’nin sakatlığı devam ediyor ve şu ana kadar forma giyemedi. O yokken en iyi Avrupalılar Pau Gasol ve Tony Parker. Parker şu anda ortalama 18 sayı-8 asistle kaldığı yerden devam ediyor, Gasol de 14.5 sayı-9.5 ribaund-3.5 asist ortalamalarıyla kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçiriyor. Kardeşi Marc Gasol de 15.1 sayı-7.2 ribaund-4.6 asist-1.3 blok ortalamalarıyla onun kadar iyi bir sezon geçiriyor.

 

 

 

            Yıldızlar

 

            Ligde sayı krallığında maç başına ortalama 26 sayı üreten Kobe Bryant var. Son iki yılın şampiyonu Kevin Durant ikinci sırada yer alıyor. LeBron ve Carmelo takipte.

 

            Ribaundlarda Zach Randolph önde, Anderson Varejao ikinci sırada ve Ömer Aşık üçüncü sırada.

 

            Asist sıralamasında Rajon Rondo açık ara önde, Chris Paul onun arkasında.

 

            Bloklarda alışıla geldiği üzere Serge Ibaka zirvede. Marcin Gortat ve Dwight Howard takipteler. 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..