Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '08

 
Kategori
Basketbol
 

NBA'de son durum

NBA'de son durum
 

NBA'de Son Durum


Takımların toplam 82 maç yaptığı ve 17 Nisan'da normal sezonun biteceği NBA'de bitime bir aydan kısa bir süre kala heyecan her sezon olduğu gibi iyice artmış durumda...

Doğu Konferansı:

Doğu Konferansı'nda yüzde 60'lık galibiyet oranını aşabilen üç takım var: Boston Celtics, Detroit Pistons ve Orlando Magic. Boston ve Detroit şu anda ligin en iyi takımları ve Boston takımı hem yıldızlarıyla hem de müthiş takım oyunuyla parmak ısırttırıyor. KG-Ray-PP üçlüsü dışında çok iyi yedeklere ve tecrübeye sahipler. Tek eksikleri uzun rotasyonunda sorun yaşayabilecek olmaları, play-off döneminde ne kadar gerçekçi olduğunu göreceğiz. Detroit Pistons bildiğimiz gibi, belli bir sistemle oynuyorlar ve oyunları ezberlenmiş durumda. Buna rağmen, rakiplerini geçmeyi başarıyorlar. Üçüncü Orlando Magic de Dwight Howard'ın ve Hidayet Türkoğlu'nun önderliğinde müthiş bir çıkış gösterdi ve play-offları garantiledi. Gard Jameer Nelson'ın gelişmesi ve Rashard Lewis transferinin başarısıyla Magic burayı hak etti.

Bu üçlünün arkasında Cleveland Cavs-Wizards-Raptors ve Philadelphia da yüzde 50'yi yakaladılar ve büyük ihtimalle play-off yapacaklar. Geçen sezonun şampiyonu Cavs'de bu sezon LeBron dışında kimse beklenen katkıyı yapamıyor ve dördüncülük fena bir sonuç değil. Wizards da bilinen sistemiyle oynuyor. Jamison-Butler-Arenas üçlüsünün müthiş çabalarıyla iyi bir yerdeler. Bosh'ın önderliğindeki Raptors yedinci ve Iverson takasından sonra yeni bir takım inşa eden Igoudala-Miller ikilisinin önderliğinde ilerleyen Philadelphia yedinci sırada.

Sekizinci sıra için müthiş bir kapışma var. Matematiksel olarak elenen Miami Heat dışında New York, Milwaukee, Charlotte ve Chicago da büyük ölçüde havlu attılar. Mücadele Atlanta Hawks, New Jersey Nets ve Indiana Pacers arasında. Şu anda rakiplerinin bir buçuk maç önünde olan Atlanta Hawks kadro olarak da avantajlı. Joe Johnson ve Mike Bibby ikilisinin önderliğinde ilerleyen Hawks'ı zorlayabilecek takımın son dört maçını kazanan Indiana olacağını düşünüyorum.

Batı Konferansı:

Doğu'dakinin aksine takımlar birbirine daha yakın. Play-off tablosu içinde yer alan takımların hepsi yüzde 60 ile yüzde 70 arasında sıralanıyorlar.

Zirvede Pau Gasol takasından sonra zirveye oynayan LA Lakers var. Kobe-Odom-Gasol üçlüsü müthiş oynarken, takımın geri kalanı da ayak uydurmaya çalışıyor. Koç Phil Jackson elindeki malzemeyle ne yapacağını çok iyi biliyor. İkinci sırada New Orleans Hornets var. Daha önce de dediğim gibi takım yıldızların üstünde ilerliyor ve bu yüzden play-offlarda pek şansları yok. Üçüncü sırada bir maç geriden gelen Phoenix Suns var. Shaq takası sonrası biraz duraklayan Suns son yedi maçını kazandı ve konferansın en büyük favorilerinden birisi durumunda.

Dördüncü sırada Utah Jazz var. İç sahada 30-4 yapan Jazz'ın geçen seneki Konferans finali başarısını göstermesi zor gözüküyor. Beşinci sırada arka arkaya 22 maç kazanan ve NBA tarihinin en iyi ikinci ''winning streak''ine imza atan Houston Rockets var. Altıncı SA Spurs, yedinci Dallas Mavericks.

Sekizincilik yarışında sadece iki takımın ciddi olarak şansı var. Şu anda bir buçuk maç önde olan Golden State Warriors ve Denver Nuggets. Geçen sezon GSW, Lakers ve Denver'la altıncılık mücadelesi vermişti ve yarışı kaybetmişti. Bu sezon Denver'a karşı ne yapacaklar, merakla bekliyoruz. Şahsen son maçlarda çok formda olan Denver Nuggets'ın sekizinciliği alacağını düşünüyorum.

NBA'de normal sezonun sonuna bir aydan az bir süre var. Normal sezon sonundaki yazıyla görüşmek üzere...

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..