Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '12

 
Kategori
Basketbol
 

NBA Sezonu Başlıyor

NBA’de 2012-2013 sezonu dün gece oynanan maçlarla başladı ve yeni sezonda kimin şampiyon olacağı merakı hepimizi sardı. Geçen sezon lokavt nedeniyle hızlı bir NBA sezonu oynanmıştı ve Miami Heat şampiyon olmuştu, Oklahoma City Thunder Batı Konferansı’nı kazanırken Boston Celtics ve San Antonio Spurs de kazananlar olmuştu, Bulls ile Lakers en büyük hayalkırıklıkları idi.

           

            Sezona başlarken Miami Heat’in karşısında Los Angeles Lakers da çok iddialı bir kadro oluşturdu. San Antonio Spurs ile Boston Celtics hemen hemen kadro dengelerini korurken, Dallas Mavericks flaş transferleriyle sezona giriyor, Oklahoma City Thunder ise Harden’ı gönderip biraz güç kaybetti ama Westbrook-Durant ile yine en güçlü şampiyonluk adaylarından biri, LA Clippers-NY Knicks’i de unutmamak lazım.

 

           

 

Batı Konferansı:

 

            Batı’da ilk gecenin büyük sürprizini deplasmanda Los Angeles Lakers’ı hem de Nowitzki’den yoksun olarak deviren Dallas Mavericks yaptı. Batı’da geçen sezon play-off yapan takımlar Oklahoma City Thunder, San Antonio Spurs, Memphis Grizzlies, Denver Nuggets, LA Clippers ve Utah Jazz kadrolarını hemen hemen korurken arkadan Houston Rockets ve Minnesota Timberwolves da flaş transferler yaptılar. Houston Jeremy Lin-James Harden-Ömer Aşık transferleriyle gündeme gelirken önceki yıl draft ettikleri Donatas Motiejunas da bu yıl olmasa da önümüzdeki yıllarda çok başarılı olacaktır. Minnesota Brandon Roy-Andrei Kirilenko-Aleksey Shved hamleleri ile güçlendi. Rubio uzun süre sakat ve Kevin Love da sakatlandı, bu nedenle sezona kötü başlamaları muhtemel, bu süre fazla uzun sürmezse play-off yarışının içinde olacaklardır.

           

            Bu konferanstaki temsilcilerimiz Houston Rockets’a transfer olan Ömer Aşık ve Utah Jazz’da ikinci sezonunu geçirecek olan Enes Kanter. Aşık’ın hazırlık maçlarında gözüktüğü üzere çok iyi bir sezon geçirmesini bekliyorum. Chicago’da çaylak olmasından da kaynaklı olarak kendisi üzerine bir plan yoktu. Aşık, daha çok Noah’nın dinlenmesi gereken zamanlarda oyuna giriyordu ve oyun tarzları çok da benzer olmadığından dolayı oyunda etkili olamıyordu. Houston’a ise takımın planı doğrultusunda gitti ve dışarıda Lin-Harden ikilisi varken pota altında çok fazla boşluk bulacak, ayrıca Motiejunas da oyuna girdiğinde pota altındaki büyük savaşçı olarak dikkat çekecek.

           

            Enes Kanter ise ilk sezonundan çok da farklı bir görüntü çizmeyecek diye düşünüyorum. Çaylak sezonunda uzun bir süre basketbol oynamadıktan sonra sahaya çıktı ve Al Jefferson-Paul Millsap-Derrick Favors arasında kendisine yer bulmaya çalıştı. Enes yaz döneminde Avrupa’ya gelmedi ve Amerika’da çalışmalarına devam etti. Bu dönemde çok güçlendiğini ve hazırlık maçlarında müthiş işler yaptığını görüyoruz ancak sezon maçlarında yine istediği süreleri alamayacak gibi gözüküyor. Yukarıda saydığımız üçlüden birisi veya ikisi sakatlanmazsa Kanter’in Utah’ta süre alması zor.

 

           

 

           

 

Doğu Konferansı:

 

            Doğu’da geçen sezon normal sezonu Chicago Bulls, ligi ise Miami Heat şampiyon olarak tamamladı. Geçen sezon Bulls’un play-offlara erken havlu atmasında en büyük etken tabii ki Derrick Rose’un sakatlığı ve yanında bonusu olarak da Joakim Noah’ın sakatlıklarıydı. NBA’in son yıllarda gördüğü en büyük yıldızlardan birisi olan Rose’un sakatlığının en az altı ay süreceği tahmin ediliyor, bu da sezonun büyük bölümünün onsuz geçeceği anlamına geliyor. Bu nedenle, o bölgeyi güçlendiren Bulls Hinrich-Nate Robinson ve Belinelli’yi kadrosuna kattı. Çok iyi hamleler ama pota altında Ömer Aşık’ın yokluğunu hissedeceklerini düşünüyorum, play-off yapmaları muhtemel ama liderlik zor gözüküyor.

 

            Miami Heat şampiyon kadrosunun yanına Ray Allen ile Rashard Lewis’i de ekledi, fazla söze gerek yok. Boston Celtics Ray Allen-Jason Terry değişikliğini yaptı. PP ve KG yaşlandılar, Rondo’nun ise önü açık. Knicks Rasheed Wallace’ı NBA’e döndürürken Avrupa’dan Pablo Prigioni’yi transfer etti. Brooklyn’e taşınan Nets en büyük hamleyi Deron Williams’ı takımda tutarak yaptı. Onun haricinde Joe Johnson’ı ve yine Avrupa’dan Mirza Teletovic’i transfer ettiler. Indiana Pacers geçen sezon önemli adımlar atmıştı ama bu sezon Collison-Barbosa gittikten sonra bu ivmeyi sürdürebilirler mi, emin değilim.

 

            Bu konferansta da iki temsilcimiz var; veteran temsilcimiz Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova. Hidayet’li Orlando Magic Dwight Howard takası sonrası yeniden yapılanmaya gidecek gibi duruyor. Kadroda Jameer Nelson-Hedo Türkoğlu-Al Harrington dışında hiçbir tecrübeli yıldız yok, bu sezon Orlandoluları zor günler bekliyor. Ersan’lı Bucks ise bu sezonun en çok çıkış göstermesini beklediğim takımlarından birisi. Monta Ellis takımla ilk kez sezona başlıyor, Ersan geçen sezondan beri çıkışta, Bucks’ın play-off’u zorlamasını bekliyorum. 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..