Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Ne, 1-1 mi? Yok artık!

Ne, 1-1 mi? Yok artık!
 

İlk maçta izlerken Honved'te beni en fazla heyecanlandıran Abraham Fenerbahçe'nn başına büyük bir dert açtı. Üstelik maçın büyük bölümünün oynandığı orta sahada.

Maçın başında Daum'un takım disiplini veya oturması adına neredeyse tam kadro sahaya çıkmasına saygı duymuştum. Bu aynı zamanda biz seyirciler için de bir tatmin olma yoluydu. Ancak Bilica gibi takımın defansının herşeyi olan adamı kaybetmesiyle ister istemez "acaba tam takım çıkmasa mıydı?" diye aklımdan geçiverdi. Bilica'nı direkt kırmızı kart görmesi önümüzdeki play-off maç serisinin her iki mçın da oynayamayacak olması demek.

Honved Macar basının etkisiyle ilk yarı "bari bu maçta beş yemeyelim" anlayışıyla açıkçası sağlam bir defans kurgusu ile oynadı.

Yine de Volkan'ın kalesinin üst direğinde patlayan bir şut, Abraham'ın ataklarıyla Fenerbahçe defansını epey zorladı.

Ali Bilgin defansın sağ kanadında çürüyor bence. Başka bir takımda büyük bir ihtimalle Selçuk'un pozisyonunda oynayabilirdi.

Maçın 52. dakikasında Deivid'in ortasında ceza sahasında 1. Santos 2. Alex 3. Güiza sırasıyla üç futbolcu vardı. Bu sezon Fenerbahçe kalabalık hücüm yapacağı görülüyor.

Bu sezon Güiza Fenerbahçe'nin en önemli gol silahı olacağa benziyor. Girdiği çok zor pozisyonlarda kaleye gönderdiği şutlar dikkat çekiciydi.

Deniz'in sol kanatta denenmesi irrasyonel bir düşünce oldu. Takımda bu kadar sol ayaklı oyuncu varken Deniz'i sola çekmek ilginç mi yoksa başka bir şey mi karar vermek zor.

İkinci yarı gol geliyor dedi durdu. İlk maçta da yazmıştım. Fenerbahçe bu tip golleri her takıma karşı yiyor. Zayıf, güçlü hiç fark etmiyor.

Rakip zayıf, kadro tam ancak futbolcular olması gereken yerde değil. Bu maç hiçbir şekilde ölçü değil. Kaybedilebilir de ancak takımla birlikte teknik adamın da disiplinini kaybetmemesi gerekiyor.

Kime karşı oynanıyor olursa olsun kazanılan her puan takımın bir sonraki turlarda ve yıllarda oynayacağı maçlara yansıyor. Biliyorsun değil mi Daum?

Son bir cin fikirlik yapmak istiyorum. Brezilyalılar evet çok iyi ancak hangi takımda oynuyorlarsa oynasınlar şu Fildişi Sahilili oyuncular insanın aklını çeliyor. Honved'inki bile... Belki de okyanuslar aşmadan da oyuncu aranabilir.

Uzay Gökerman

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..