Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

18 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

Ne Arab'lara, nede batıya yaranabildi! Erdoğan yanlızlaşıyor!

Ne Arab'lara, nede batıya yaranabildi! Erdoğan yanlızlaşıyor!
 

Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti ve kral Abdullah ile ..


ABD ve Batı'nın oyununa gelen Akparti hükümeti ve Başbakan, ne araplara yaranabildi ne de batıdan umduğunu buldu.

Son Mısır'daki darbe Erdoğan'ı hayal kırıklığına uğrattı. Sisi, Mursi'yi devirdi Suudi Arabistan Kralı Abdullah Sisi'yi destekledi. ABD, Batı ve BM  Mursi'ye destek vermediler. Müslüman Kardeşleri ve Mursi'yi destekliyen AKP ve Erdoğan ortada kaldı. Verilen beyanatları kimsenin dinlediği yok, dinleyen eğer varsa onlarda kulak arkası etmektedirler.

Hele çok sevdikleri beğendikleri Suudi Arabistan Kralı Abdıullah'ın, Reuters'te çıkan mesajında 'Mısır'ın terörizmle mücadelesini desteklediğini, ve Mısır'ın içişlerine karışılmasını kınadığını açıkladı.'

Mısır'ın içişlerine kim karışıyor? Türkiye, Başbakan Erdoğan ve hükümet sözcüleri peşpeşe beyanatlar veriyorlar.

Ve Suudi Kral, ''Mıısır'ın içişlerine karışanlar kavgayı alevlendirmeye çalışıyor. Kuzey Afrika ülkelerinin, birliğini ve istikrarını bozmayı amaçlıyan bir kampanyayla karşı karşıya olduğunu belirtirken, Tüm Arap'ların Mısır'ın istikrarını bozma cabalarına karşı ortak hareket etmeye çağırıyor. Dolayısiyle Kral Abdullah Sisi'ye tam destek veriyor.

Petrol yataklarının üstünde oturan Suud ailesi, krallıklarının korunması için  bölgede demokratik hareketleri doğal karşılaması beklenemez. Nasıl ki Ülkemizde sivil hükümet bile masum isteklere Taksim gezide şiddet uyguladıysa ve bu bütün dünyanın gözleri önünde olduysa, o insanlara terörist damgası vurulduysa, Mısır'daki darbecileride kendi çıkarları doğrultusunda Arap'lar ve Suudi Arabistan Kralı'nın desteklemesini doğal karşılamalıdır Erdoğan.

New York Times'ın Haberine göre, ''Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri  Sisi'ye verdikleri paralarla Mursi'ye karşı komplo kurulduğunu ortaya koyuyor'' diyor. ABD'nin Mısır ordusuna verdiği  milyar dolarlarla beslediğini, orduyu kendi ve İsrail'in çıkarları için tuttuğundan bahsetmiyor.

Kısacası, ABD Arap Yarımadası, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da müslüman ülkeleri kaos içinde, birbirlerine kırdırarak yeni politikasını devam ettirmektedir. Radikal İslam'ı dizayn politikasıda diyebiliriz.

İlk olarak Türkiye'yi hedef alan emperyalizm, AKP ve Erdoğan'ı kullandığı şimdi çok net  ortaya çıkmıştır. Ergenekon, Balyoz gibi davalarla ülkeyi zayıflattılar, iktidar askeri statikoyu, darbecileri yargılıyorum derken, TSK'yı ortadan kaldırma noktasına geldi. Hukuk ve yargı malesef siyasallaşmaktan kurtulamadı. AKP'nin Suriye politikası içinden çıkılmaz bir hal aldı.                          

Nasıl ki AKP'yi ortaya çıkaran ABD, Mısır'dada Sisi'ye destek vererek alkışlamaktadır. İster sandıktan çıkarır, isterse darbeyle başa getirir. İkisinin arasında hiçbir fark olmadığını görmeyen gözler artık iyice görmüştür.

Bu saatten sonra sızlanmanın kıymeti harbiyesi yoktur. Aklı başına toplamanın zamanı geçmektedir.. 

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..