Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ne arıyorsan sen osun

Ne arıyorsan sen osun
 

Bitmeyen arayış


Hakikat tektir ancak ona çıkan yollar çoktur. Sonsuzun peşinden beşeri ve sonlu imkanlarla çıkılan bu yolda herkes kendi kabı kadar alır. Üst benliğimizin ve insan idealinin ulaşabileceği üst bilinç hallerinin potansiyelinden ötürü dünya illüzyonuna obsese olarak geçen bir yaşam Sokrates'in dediği gibi bana göre hakkıyla yaşanmamıştır.

O yüzden arayışta olmak ve içsel çalışmalarla kendimizi bilmeye çabalayalım.

Nereden başlamalı sorusunun cevabı ise; yol çok, ancak iş sende başlıyor.

Kendine ayna tutmak tüm ezoterik yolların giriş kapısı. Arayana göre yol hep var. İnanç, bilim, felsefe, sanat, ruhsallık, mistisizm vs vs. Yoga inanc, düşünce ve eylem olarak 3 farklı giriş kapısı veriyor mesela.

Sen ne kadar istiyorsun, asıl mesele bu? 

Arıyor musun? Kendini, insanı ve hayatı ve de kainatı anlamlandırmaya çabalıyor musun?

Sen ne arıyorsun? Ne arıyorsan sen osun.

Sabahları seni 05:00’te hiç zorlanmadan uykundan kaldırabilecek kadar güçlü herhangi bir hayalin ya da arayışın var mı? Yoksa rüzgardaki yaprak misali o bar senin, bu mekan benim çal patlasın, vur patlasın karıncayla dalga geçen Ağustos böceği gibi şu kısacık hayatını madde denen illüzyonuna heba mı ediyorsun kendini? Hep devam edecek sandığın bu beşer yaşamına sımsıkı sarılarak her iki cihanı da heba mı ediyorsun?

Bir arayışı olmalı insanın. Hayata anlamı katkı sağlayabileceği bir arayış.

Arayış bir çabadır. Bu bir iş olabilir, ya da hobi, ya da herhangi bir meşguliyet. Taş kırmak da bir meşguliyettir. Evlendirme programı seyretmek de.  Zaman bir türlü geçirilir, ancak dünyada yerine konması imkansız olan birkaç şeyden biri olan zaman anlamsız ve boşa geçti mi iki göz kırpış arasında ömür dedikleri bu hayatın sana ne kazandıracağını düşünmek lazım. O yüzden hem kendimizi hem de çevremizdekileri insanıyla, doğasıyla daha iyiye, daha güzele, daha doğruya götüren olumlu bir katkımız olmalı bu hayatta.

Hayat insana elbet bir türlü el verir. Yeter ki sana verilen eli gör. İzin verilmeyene yol gösterilmez. Yol gösterenin varsa, hakkını vermek ve değerli zamanı çarçur etmemek gerek. Tek bir hayatın olduğunu unutma ve şimdiden başka yapacak zamanın yok.

Sevgiler,

Kenan

https://twitter.com/Naacel

https://www.facebook.com/public/Kenan-Kolday

https://instagram.com/naacel/

http://naacel.blogspot.co.uk/

http://www.felsefetasi.org/author/kenan-kolday

 
Toplam blog
: 245
: 1347
Kayıt tarihi
: 29.10.12
 
 

Çocukluğumdan beri kendimden büyük bir şeyleri arayıp durdum. Ve 1999 yılında yaşadığım şoklar il..