Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '09

 
Kategori
Tarih
 

Ne beklenebilir ki?

Ne beklenebilir ki?
 

AMAÇLARI GİZLİ DEĞİL Kİ....

Orta doğu ülkeleri olsun, uzak doğu olsun buralarda yaşamakta olan ülkeler üzerinde oynanan yerleştirme oyunları gizli değil ki.

Çİnlilerin şu andaki vahşeti olsun Amerikalıların orta doğu ve Orta Asya ülkeleri üzerinde gösterdikleri vahşet de gizli değil.

Rusların istek ve davranışları da gizli değil ki.


Adamlar hedef haritalarını yapmışlar ve yollarına devam ediyorlar . Kendi amaçları ve çıkarları doğrultusunda ilerlemek için önlerinde engel olarak gördükleri bütün ülkeleri ayaklarına katarak ilerlemelerine devam etmediler mi bunca yıldır.

Birileri çıkıp da bu harıtalar neyin nesidir diye sorabildi mi?. Kim sorabilecek durumda ki?

Global dünya ne demektir acaba ?

En güçlü ülkeler, en üstün zekalar, dünya milletlerini satranç taşları gibi o kareden bu kareye koyuyorlar ve gerek gördüklerini de siliyorlar. Bu dünya kurulalı böyle olmuştur. Ve maalesef böyle de devam edecektir.

Ülkeler içinde bulunan etnik guruplara toprak ve bağımsızlık vermek isteyen bu kocaman devletler var ya.
Etnik grupların halkı bağımsızlık ve toprak istediklerini sanıyorlar. Halbuki bunu o kocaman ağzı olan kocaman ahtapot ülkeler istiyorlar. Etnik kökenli liderlere siyasi vaatlerde bulunarak heveslendirerek halkı ayaklandırmasını sağlıyorlar. Ve o lider bir gram düşünse, ve yine söyliyeceğim bir gram düşünse "MİDYATA PİRİNCE GİDERKEN, EVDEKİ BULGURDAN OLACAĞINI" Vatan severler onlara anlatabilse, gösterebilse, ispatlayabilse. Ve de tarih sayfalarını birer birer karşısına koyabilse ki o zaman hiç bir liderim diyen insan vatanını
düşmana satmaz. Hiç kimse evlatlarının geleceğini bu gün yiyeceği bir dilim ekmek için satmaz.Yıllarca aç durur ve yine vatanını satmaz.

Acaba neden bize böyle bir iyilik yapıyorlar diye hiç düşünen yok. Kim kime iyilik yapar diye de düşünen yok.

Toprağın ve idaren, içinde bulunduğun ülkeden ayrı olacak da ne olacak yani. Bağımsız mı olacaksın sanıyorsun.

Kendini küçülmüş bir lokma olarak kocaman ağızların boğazına atılmak üzere olduğunda uyanınca iş işten geçmiş olacak.
İstediklerinin farkında olsalar var ya. İşte o zaman devleşmiş devletler bir milim yol alamazlar ve daima oldukları yerde sayarlar belki de geri durabilirler.


Yutarak karınlarını işkembeleştirmiş ülkelerin ve onların siyasetcilerinin vahşetini esefle kınıyorum.

Küçük ülkelerin halkını meydana getiren insanlara ise YAŞADIĞINIZ COĞRAFYAYA SAHİP ÇIKIN, BİR PARMAK BALA EVLATLARINIZIN GELECEĞİNİ VE TOPRAĞINIZI SATMAYIN DİYORUM.
 
Toplam blog
: 56
: 661
Kayıt tarihi
: 24.02.08
 
 

Emekli, 19 mayıs ..