Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '08

 
Kategori
Güncel
 

Ne biçim anlayış bu adli tıp kurumu

Ne biçim anlayış bu adli tıp kurumu
 

Bir hüseyin Üzmez daha yine Adli Tıp Kurumu aklaması


SAMSUN'da 15 yaşındaki lise öğrencisi D.A. ile internet üzerinden tanışıp arkadaş olan daha sonra cinsel ilişkiye giren ve bu sırada görüntü çeken 29 yaşındaki Bekir Koçoğlu, tutuklu yargılandığı davada, tahliye edildi.

Koçoğlu ifadesinde, “İlişkimizden bir kısmını cep telefonumla kaydettim. Ancak bunu gizli yapmadım. Görüntülerde gülüyor, telefonla konuşuyor” dedi. Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi tarafından gönderilen D.A.'nın olay nedeniyle beden ve ruh sağlığı bozulmadığı yönündeki raporu da dikkate alarak sanığı tahliye etti.

Bu ne biçim bir anlayış nasıl bir insanlık nasıl bir adalet ne bu böyle! 15 yaşında bir çocuğun nasıl ruh sağlığı bozulmazmış. İstanbul adli tıp kurumundaki ler size herhangi bir sıfatla hitap etmek o kararın altına imza atan kişilere bir sıfat vermek zor ama 15 yaşında bir bireyin kendi kişilik ehliyetine sahip olduğunu kabul etmiş olmanız demek olan bu kararınız Devletin bir makamı olan Adli tıp kurumundaki mevkinizi hakketmediğinizi gösteriyor.

15 yaşındaki bir bireyi çocuk olmaktan çıkarıyorsanızki verdiğiniz karar onu gösteriyor. Nedir o zaman 18 yaşından küçükler giremez yasaklamaları kendiyle çelişen kanun ve kurallar ülkesi haline getirdiniz memleketi.

Yoksa bu dava gözlerden ırak en azından içinde hüseyin üzmez gibi bir zatın adı geçmiyor. Suçluyu suçsuz ilan eden bir karar cıkartıp Hüseyin Üzmez davasına emsal bir kararmı yaratmak amaç.

15 yaşında bir kişi çocuktur. Bir olaya onun rızasının olmuş olması olayı yapan suçu işleyeni kurtarmaz. Suç kamu ya karşı işlenmiş bilinçli bir şekilde işlenmiş suçtur, niteliğide değişemez. Karşı tarafa en fazla yaşını büyük gösterme gibi bir durum olduğu koşullarda belki. Oda lise ögrencisi ve coçuğun bedensel durumu fazlasıyla yaşını gösteriyor ama Adli Tıp Kurumunca verilen kararı kesinlikle kınıyorum beden ve ruh sağlığı etkilenmemiş. 15 yaşında bir coçuğa onla birlikte oldun benlede olacaksın ailene söylerim santajı yapılacak ve böyle bir duruma devlet davacı olmucak dahası suçluyu aklıcak off offf.

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1034684

 
Toplam blog
: 44
: 2426
Kayıt tarihi
: 30.08.08
 
 

Yaşamak buysa yaşıyoruz işte, hayat bir mücadele ve ben de bu mücadeleyi elimden geldiği şekliyle ve..