Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Ne çakarmış arkadaş

Ne çakarmış arkadaş
 

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok; bundan 2 yada 3 ay önce kesin bir talimat ile Emniyet şeritlerinin ''Resmi ya da sivil ekip otolarınca trafik kazaları, terör, toplumsal ve asayiş olaylarına müdahale gibi acil durumlar haricinde kesinlikle kullanılmayacak" demişti.

Dün Akşam İstanbul şiddetli bir yağmura mağruz kalmış ve neredeyse tüm yollar tıkalıydı, gerçi bu durum sadece yağmur yağmasıyla direkt alakalı değil !.

Koskoca gün işyerlerinde yorulan ve stres olan insanlar, yollarda uzun araç kuyrukları olunca birhayli çileden çıkıyor ve en ufak kıvılcımda biranda trafik canavarı haline dönüşebiliyorlar. Trafik çilesi yetmezmiş gibi, birde emniyet şeridinden hızla yanınızdan geçen rengarenk çakarlı, çoğunluğu sivil araç konvoyları geçip az ileride tekrar şeride bağlanmaya çalışınca, trafikte kurallara riayet eden vatandaşların bekleme süreleri daha da uzuyor.

Yapılan tüm uyarılar ve cezai uygulamalara rağmen İstanbuldaki çakarlı araç sayısında gözle görülür bir artış olduğu aşikar. Emniyet şeridi ihlalinin cezası yanılmıyorsam 72 Tl ve son zamanlarda buna 9 kat artış ile 650 Tl civarında bir para cezası kesiliyor. Ne hikmetse cezalar caydıracağı yere arsızlaştırıyor.

Çakarlı araç kullanan bu sürücülerin hepsi mi devlet erkanı, bir türlü anlayamadım. Ya çok paraları var ya da hepsi torpilli demek geliyor içimden.

Ne çakarmış arkadaş...

 
Toplam blog
: 33
: 699
Kayıt tarihi
: 04.08.08
 
 

1976 Amasya doğumluyum. İstanbul'da yaşıyorum, Anadolu üniversitesi Turizm ve Otelcilik mezunuyum..