Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '11

 
Kategori
Teknoloji
 

Ne çipi?

Ne çipi?
 

Takacaklar, çok kötü takacaklar. Kesin takacaklar!


Memlekette ne varsa sattık, önce toprağını sonra suyunu su bitince de havasını satacağız. Diyerek sanki bir gelecek okuma işi yapmıştım. Memleketin havasına el koyup vatandaşa satmayı iş olarak yapmaya girişecek çakalların bu işi herkesin burnuna vana ve ölçü saati koyarak yapacağını öngörmüş, bunu taktırmayı reddedecek vatandaşlara da: “Sen önce çipi çaktırmamayı başar, vanayı sonra görüşürüz.” Demiştim.(1) 

Bu “çip” meselesi hakkında sorular artınca konuyu açıklamak farz oldu: 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte otoriteyi elinde bulunduranlar, otoritesi altındakileri kontrol etmek için gelişmiş yöntemler üretmeye başladı. Bir fabrikada üretim aşamasındaki malların işletmenin neresinde olduğundan tutun da bir lojistik şirketindeki arabaların memleketin neresinde olduğuna gelinceye kadar bin türlü izleme sistemi mevcut. Doğa bilimciler izledikleri yabani türlerin vücutlarına birer çip takıyor ve bu sayede göç yolları ve yavrulama mekanları tespit ediliyor. 

İşte bu teknolojilerin son aşamasında hizmet edeceği en büyük otorite DEVLETTİR! 

Devletler de kendi kontrolleri altındaki vatandaşların nerede olduğunu izlemek için bu uygulamayı devreye sokacak. Önceleri “Hadi uzan da sana şu çipi takalım!” Denmeyecek. Ama Kamu ve özel sektör kurumlarında ‘kişi’ kendisini bir çip vasıtası ile temsil etmeye başladı. Bu ÇİPLEME işi bilim kurgu fantezisi değil! Gerçeğin ta kendisi. Farklı kurumların, kendi otoriteleri altındakilere verdiği çipler önce tek bir ÇİPTE birleştirilecek. Bu yolda da işlemler başladı. 

Bir sonraki aşamada o TEK ÇİPİ kişi ile özdeşleştirme dertleri ortaya çıkacak. Kurgusal Tasarım Merkezleri(2), sonunda bu ÇİPİ vatandaşların OMURGASI üzerinde çıkarılamayacak kadar kritik bir noktaya yerleştirilmesi planlanacak. Bu nokta ENSE yada BEL omurlarının üzerinde olacak. 

Bu kimlik ÇİPİ çıkarılmaya kalkarsa: ÖLÜRSÜNÜZ yada FELÇ OLURSUNUZ denilecek. 

Banka ATM’sine gittiğimizde KÜT DİYE para çekip, markette, postanede, hastanede, takside, otobüste, trende, uçakta elimizi kolumuzu sallaya-sallaya gezebileceğiz. 

Böylece, vatandaşların; 1- özgürce dolaşması, 2- istediği yere gitmesi, 3- istediği kişilerle yan yana gelmesi, 4- her an nerede olduğunu ispatlaması KOLAYLAŞACAK! 

Dahası devletler, vatandaşlarını her an izleyip, gerekli olanları PIT diye bulabilecek! Ne güzel değil mi? 

Hep sevgi ile kalın. 

Murat SEVGİ 

________
(1) "Hepimize Çip takacaklar"

http://blog.milliyet.com.tr/Hepimize_cip_cakacaklar/Blog/?BlogNo=312427 

(2) KTM: Bir tür Teknolojik Ting-Tang laboratuarı. Ne yazık ki bunlardan hiç biri Türkiye’de değil. 

 
Toplam blog
: 370
: 1092
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

1969 doğumlu. Tasarımcı, endüstriyel otomasyon sistemleri için yazılım geliştiriyor. Yüksek öğren..