Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Aile ve Çocuk Danışmanı Burcu Polatdemir

http://blog.milliyet.com.tr/yasamsenin

27 Şubat '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ne de Olsa Niyetimiz Var

Ne de Olsa Niyetimiz Var
 

Hayatınızda yenilik yapmakta zorlandığınız oldu mu? Hangi davranışlarınızdan vazgeçmek zorunda kaldınız bu zamana kadar? Bu size neler hissettirdi?

Kolay değildir yeni şeylere alışmak.. İnsanoğlu bilinmezden korkar,kimse rahat koltuğundan kalkıp rahatsız eden bir sandalyeye oturmak istemez doğal olarak.. Peki ne yapmak gerekir?

Hayatınızda gerçekten ne yapmak istiyorsunuz bunun cevabını kendinize net bir şekilde verebilirseniz hareket geçmek için doğru yoldasınız demektir. Hayatta her istediğimiz bizim istediğimiz zamanlamayla gerçekleşemeyebiliyor dolayısıyla bu süreçte neler yapmaya hazırız. Örneğin bu; Yapmaktan bıktığımız ama konforumuz bozulmasın diye devam ettiğimiz davranışlarımız olabilir ya da yaşam şeklimiz olabilir uygun bulmadığınız asıl istediğinizin bu olmadığını içten içe bildiğiniz.. Keşke daha farklı olabilse dediğimiz..

Düzen diye kendimize inandırdığımız bizi rahatsız eden her türlü duygu ve davranışla yaşamaya ne kadar isteklisiniz.. Memnun olunmayan yolculuk arkadaşlığına benzetirim ben bunu..Davranışlarıyla sizi her geçen dakika daha rahatsız eden.. Rahatsız ettiğini nasıl söyleyeceğinizi bilemediğiniz.. Kararımızı verme noktası en önemli  durumdur aslına bakarsanız.. Tamam artık söyleyeceğim..

-’’Afedersiniz kulaklığınızın sesini biraz kısabilir misiniz acaba, rahatsız oluyorum  da’’….

-‘’Ohh söyledim’’ cevabın önemi yok.. Söylediniz  ve tepkinizi  belli ettiniz..

Bu fena bir başlangıç sayılmaz peki kendi iç sesinizle durumunuz nasıl?

Söylediklerinizi  hemen uyguluyor mu  içsesiniz yoksa sizin istikrarınıza mı bakıyor  kararlı mısınız değil misiniz aldığınız kararda.. İnanın tam da böyle bir şey.. İstediğiniz şeyin ne kadar süre arkasında durabiliyorsunuz?..  Şu anki rahatınız hayal ettiğiniz ,istediğiniz durumdan daha mı önemli.. Bu seçimlerden bilinçli olarak ne kadar haberdarız..  Bazen hayatının çok ciddi bir kısmını hala yapabileceğine inanmadığı şeylerle  geçiren ve tıpkı  geri dönülmez yolda olduğunu düşünen insanlarla karşılaşıyorum ve soruyorum..

-‘’Şimdi fırsatınız olsa yapar mıydınız?’’

- ‘’ Tabiki yapardım’’ cevabını alıyorum tahmin edebileceğiniz gibi. .Aslında fırsatları ,olabilecekleri hatırlattığımda o kadar değişik türden bahaneyle karşılaşmam beni  çok şaşırtıyor .. Zihninde kapanmış gibi konu..Olmaz artık..Çok geç..Ne için geç?

Kendi zihnimizle önümüze set koyduğumuzun farkında bile değiliz .. Olmaz artık.. Bunu söyleyen kim?

Her zaman bir yolun kolay bir çıkış yolu vardır. Biraz zor olan tarafı da vardır.Ama o anki şartları bırakmak istemeyebiliriz bazen. Ve kendimizce bir gerçeğe inandırırız zihnimizi. Biz söyleriz biz inanırız..Başkası söylese belki hırslanıp napıp eder yaparız..En güvenilir kaynak söylüyor..Bunca zaman güvendiğim hem de. Ya yanlış söylüyorsa ya artık ezberini bozman gerekiyorsa. Belki de uyanma ve ayağa kalkma vaktimiz gelmiştir. Zihnimizdeki ‘’olmaz’’ lara bir göz atmaya ne dersiniz? Olur mu OLUR.

 
Toplam blog
: 82
: 140
Kayıt tarihi
: 12.04.15
 
 

Çocukların duygu ve davranışlarının sonuçlarından yola çıkarak ,çocuğun ruh dünyasında oluşan değ..