Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '12

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Ne Dukan diyeti ne Karatay diyeti şimdi moda beyin gücü diyeti

Ne Dukan diyeti ne Karatay diyeti şimdi moda beyin gücü diyeti
 

Fit vücudumla ortalığın tozunu attırırım pozu! milliyet fotogaleri


 Yazıyı okuyan için sonda müthiş bir tüyo; "Hayal gücü ile zayıflama bir günde 4321 gram vermenin sihirli yolu" Azzz sonra…

Aman aman yaz sezonu açıldı. Güneş, deniz, tatil üçgeninin çevresi içinde hesaplamalarımızı yapar dururken, nedense hep fazlalıklarda gelip takılıyor dişi cinsinin beyincağızı.

Sen; bir sonbahar, kış, bahar döneminde yani dokuz ay boyunca gayet geniş bir anlayışla yaşamışsın, üç ay için eteklerin tutuşmuş. Amanin boooo…

Ne yapılsa, nerelere gidilse, hangi mucizevi formül bulunsa, uygulansa ve bikiniye girmeye hazır hale gelinse? Sağdan, soldan, önden, arkadan, çıkmalar, taşmalar, fırlamalar olmasa?

Bunu bilen ve cinlikte sınır tanımayan kurniler (kurnazlar kastedilmektedir!) durur mu? Allah Allah o ne amme hizmet aşkı ile yanan diyetisyenler, dahiliyeciler(Bir de birbirlerine kıl olmaları yok mu bu iki branşın, tam  seyirlik) doğalcılar, yapaycılar,otacılar, herbalistler, Uzakdoğucular, şöhretler, sporcular, çamaşır sucu Ayşe Teyze, Emine Beder, lahanacı Nadide, sağlıklı beslenmenin duayeni Şallı Ebru, Ayurvedacı Ender Saraç, bitkilerin piri Saraçoğlu, iğneci Topoğlu, Dukan’ı, Karatay’ı  kimi ararsanız var etrafımızda.

Kafanızı nereye çevirirseniz çevirin, karşınıza "Bak vallahi olmaz zayıflaman lazım, iki gözüm önüme aksın bundan daha etkilisi yok. Bak dene memnun kalacaksın" diyen bir hizmetşinasla karşılaşmayalım.

Ağlamak istiyorum Yarebbim!

Bu dönemde artık aklımızın sınırlarını zorlayacak, hatta mor kıvrımlarımıza tecavüz edecek derecede fikirler önümüze serilmekte ve beyin müshili bilgilerle diyare olup kendimizi bilmez bir halde "Evet onu da yapmalıyım, zayıflamalıyım, her şey sağlıklı yaşam adına" koşullandırmasıyla Pavlov' un enikleri bile yanımızda halt eder hale gelmekte.

"Tatilden hemen önce hızlı bikini diyeti" en favori diyetim, heyt be bu hayrı yapana minnetlerimle!

"Duymayanlar duysun, huu uyuma komşu şimdi moda volumetrik diyet(açılımı hacim diyeti oluyormuş); yemeyi sev, tadını çıkar ve kilo ver, aman aman aman.

Hızlı zayıflamanın en inanılmaz yöntemlerini bilmem kaçıncı kez duymuş olsanız da, yeniden duymanızın hiçbir sakıncası yok, kulaklarınızı yaklaştırın yanınıza kusma torbalarınızı almayı ihmal etmeyin ama!

"Mucizevi çay, yeşil çay. İçin, içirin içmeyenler ile bağlantınızı kesin(Herhalde hiçbir çay bu kadar statü göstergesi olmamıştır.

Gariban bizim siyah çayımız!) Yoksa siz hala, yeşil çay içmeyenlerden misiniz?"

"Kuantumun inanılmaz gücü bedenleriniz üzerinde. Düşünce gücüyle kafana yerleştir istediğin şekli şemali, bir de bakmışsın aynısı olmuşsun. Aman imgelemi doğru yapalım, sonra  maazallah!"

"Bulgurun zayıflatıcı etkisini nasıl bilmezsiniz, sizi gidi sizi. Bak asgari ücretliye bir deri bir kemik, hepsi bulgur sayesinde."
 
"Metabolizma hızlandırıcı iksir. Üstelik sihirli güçler ilaveli, uçuşa hazır olun!

 Akapunktur ile kilolara elveda, kevgir gibi bir hayata merhaba.

Yoga yapın, yakın tütsüleri, mumları. Hem iç huzuru kazanın, hem esneklik,hem de zayıflayın.

Yeni diyet trendi; doyana kadar ye. Lahana çorbası olmadı kapsülü, bu inanlmaz bir şey mutlaka deneyin.

L carnitine direkt yağ savar bir madde. Zahmetsiz yok edici, selülit giderici ısrarla isteyiniz.

Beşi bir yerde çayı için. Olmadı boynunuza takın.

Yoksa siz hala pilatese başlamadınız mı, aaaa ne ayıp?

Olmadı yogalates ikisi bir arada, müthiş bir buluş."

 
Sektör inanılmaz geniş, sektör inanılmaz ağızların suyunu akıtıcı bir kıvamda. Modern zaman insanlarının başına musallat en büyük sorunlardan biri olan, hareketsizlik ve dengesiz beslenmenin, bünyeler için  nasıl bir tehdit olduğu ve sağlığı olumsuz etkilediği düşünülürse, gittikçe artan piyasa iştah kabartmaya devam edecek.

Geçmiş zamanlarda her durumun oluruna bırakılıp, doğal seyri içinde yaşanmasına müdahele edilmediğinden, kilo almak ve şişmanlık sorunu herhangi bir hastalık sebebi olma dışında bir koşula bağlı değildi.

Fekat  hazırcılığın kanımıza kene gibi girdiği, kendimizi yormadan çalışma yolları aradığımız miskinlik dolu dünyamızda, rahatımızı bozmadan mucize istiyoruz ilkçağ insanları gibi!

Olur mu?

Bekleyin bakalım.

Şimşek mi çaktı ne?!

İlk notun son notu: Sihirli formül mü istiyorsun?

Çok hareket, az yemek.

Hadi bakemmm rastgele;-)

 

 

 

 
Toplam blog
: 432
: 6177
Kayıt tarihi
: 08.10.06
 
 

Med cezir içinde kafasına estiği gibi yaşayan bir havva kızı birazcık kağıt kalem aşinalığı olmas..