Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Ne ektin ki biçeceksin?

Ne ektin ki biçeceksin?
 

''İnsan en büyük kötlüğü kendine yaparmış'' derler doğru. Kendi elimiz ile attığımız oylar ile iktidar olan AKP nin son açılımı işzizlik. Geçen yıla oran ile bu yıl dahada artan işsizlik. Nedense pek umursamadan yollarına devam edip, kürt acılımı adında Doğu Anadolu da yasayan vatandaslarımızı kendi taraflarına cekme gayreti aslına bana göre. Nedeni ise yerel seçimlerde büyük bir hüsrana uğrayan AKP şansını daha şimdide Doğu ve Güney Dogu Anadolu insanımızı tarafına çekme çabasında. Tabi bu benim bakış açım. Fakat umdukları gibi olmayacagından eminim, ALİ KIRCA nın sundugu siyaset meydanı adlı programın bir kısmını izledim gecen. Dogulu ve batılı küçükleri çıkarttıgı program. İzledigim kısımda mikrofonu alan bir cocuk ''daga cıkan insan benim dayım, amcam, halam, abim, ablam ve onlar bizim haklarımızı almak için savaşıyorlar'' kelimesini kullandı. Bu gelecek nesile nasıl bir gelecek hazırlandıgını biraz da olsan anlatıyor. Bundan beş ya da on yıl sonra fazla degıl bu cocuklar bizim cocuklarımız ile karsı karsıya silahlı çatışmaya girecek. Bu insanları bu yolda eğitiyorlar. (hepsi degil tabi bu ekrandan gördügümüz)

Şimdi neden son zamanda başladı bu kürt acılımı? Daha önce yok muydu acaba bu ayrım? Vardı olmaz mı, yine olacak. Bırakın kürt vatandaşların karşımıza duvar halinde çekmeye çalısmalarını, bizim genç neslin TÜRK'lükten uzaklaştırma çabasında olan güclere peşgeş çekiliyor. Genç nüfus, calışmak istiyor fakat iş bulamıyor!! Ama eski merkez bankasını televizyona cıkartıp simit sattırmaya çalısıyorlar. Simit alarak devletin ekonomisi degişecekse ben hegün alıyım sizde alın, degisen ne olacak? Fırıncı kazanacak. Fırıncı devlete vergi zamanında zarar gösterecek e hali ile ekonomi ne kazanacak? Oyuncak alın diyor, insanlar evlerine ekmek alamıyor kimin umrunda? Basın medyaya yapılanan ne demek gerekir? Bu ilk deneme degil, bunu ilk olarak hitler denedi başarılı oldu tamamını kapattı ülkede bulunan gazetelerin. Bir acıdan da amaçları da bu tek bir gazete taraflarında olan bir gazete. Açıklarını ortaya çıkartmayan taraflı medya.

Eleştiri olmazsa gerçegi göremessiniz. Bu şuna benzer Kral çıplak. İnsanları sindirmişler zamanında 12 Eylül olsun diğer ihtilarler olsun insanlar sesini çıkartmaya korkuyorlar. Bu zaman kimse sesini çıkarmadıgı hesabını sormadıgından da herşey ellerinde.

Ne ekersen onu bicersin...

Ne ektin ki ne biçeceksin?...
 
Toplam blog
: 35
: 3162
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Yaşı genç, hayat deneyimi biraz olan, her türlü görüşe açık, sevecen, biriyim... Lise mezunuyum, ..