Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

01 Kasım '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Ne Giysem: Günlük

Ne Giysem: Günlük
 

Her gün, her gözünüzü açtığınızda aynı soru "ne giysem?" Güne, geceye, davete, organizasyon planına, tatile, ofise, okula, gezintiye ve hatta alışverişe yine "o" malum soru! Bir soru bir dolu cevap ve ardından da hep bir karmaşa. Sabah sporunu gardırop-ayna gelgitinde yapanlardansanız eğer biraz nefes alın. Durun, düşünün ve hemen karar verin. Etek, pantolon, kazak, bluz kararından sonra ceket, kaban ve ayakkabı ile çanta seçimi artık sizi zorlamasın... Tek soruya birçok cevap üretmektense, bir yanıtla zaman kazanın. Tıpkı sınavda aklınıza gelen ilk şıkkın doğru cevap olduğu olasılığı kadardır aslında tüm kararlar. Hani her dolap-ayna ikilisini defalarca arşınladıktan sonra ilk giydiğinize dönmek gibidir ya da. Soruyu sor ve cevapta net ol!

Bir Tutam Değişiklik

Kıyafetlerinizi biraz değiştirerek kullanın. Sadece kot pantolonunuzla tercih ettiğiniz kazakları artık pileli eteklerle kombinleyin. Havalar soğudukça sokak modası pileli eteklerle kazak kombinlerine dikkat çekiyor. Özellikle biraz geniş kazaklarınızı etek modellerinin üzerine giyebilir, farklı ve cool bir havaya bürünebilirsiniz. İşin içerisine biraz zariflik katmak istiyorsanız ise kazaklarınızı eteğinizin içerisine sokabilirsiniz. Bu ufak nüans tüm duruş ve kombininizi değiştireceğinden farklı günlerde de farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz.

Ne giysem: Günlük

Spor Şık Kombin

Bir arada bir derede mi kaldınız? Hem rahat, hem spor, hem de şık bir tarz mı aradığınız? "Hani öyle çok ciddi bir duruş olmasın ama yine de aşırı salaş da gözükmeyeyim" diye mi tüm sarf edilen çaba? Tabii ki çok şey istemiyorsunuz. Yani en azından abartılı değil. Bu sadece denize atladıktan sonra ıslanmamak tarzında bir istek gibi değil de, denize girip çıktıktan sonra hemen kurumak gibi bir beklenti. İmkansız değil en azından... Anahtar kelime blazer ceket ile spor ayakkabı. Hepsi bu!

Ne giysem: Günlük

Skinny Jean

Dar, yüksek bel ve denim kumaş. Bu üçlü karışım tüm gündelik kombinlerin acil butonu. Bir jean, bir tişört, bir kazak, bir jean ve bir bluz bir de ceket derken uzayıp giden konu, çoğalan alternatifler. Beli yükseldikçe bacakların uzamasına ve belin incelmesine yarayan o sihirli değnek. Günü, geceyi kurtaran ve kolay geçiş sağlayan seçenek. Artık konunun içerisinde tişört varsa deri ceket de olmalı. Bir tişört ve deri ceket skinny jean ile tamamlanmalı...

Ne giysem: Günlük

Pantolona Uzun Kazak

Elbiseyi anımsatacak kadar uzun kazakları taytlarla kombinlemeyi bir kenara bırakın. Yani öyle çok uzaklara bırakmayın ama her an geri dönecek, uzanınca yetişecek kadarı makbul. Artık uzun kazaklar pantolonlarla kullanılıyor. Görünce inanmazsanız aynanın karşısına geçip deneyebilirsiniz. Vazgeçme seçeneği her zaman kabul...

Ne giysem: Günlük

Detaylara Dikkat

Sezonun en belirgini püsküller. Uzayan ve bir yerlerden sağa sola giden saçakları detaylarda da kullanabilirsiniz. Örneğin çanta modellerinde ya da kullaklara küpe... Bir başka vazgeçilmez aksesuar ise kemerler. Yeni sezonda da her daim bellere dolanan kemerler bir türlü peşimizi bırakmıyor. Konu gündelik bir kombin meselesi ve biraz farklılık ise bol kazaklarınıza da kemer iliştirebilirsiniz.

Ne giysem: Günlük

Sokak modası, trendler ve stil önerilerimi blog adresim - modaviki - üzerinden de takip edebilirsiniz. Ayrıca malum soru hakkında daha farklı görsellerden ilham almak için de "ne giysem günlük" yazıma tıklayın.

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..