Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '17

 
Kategori
Ekolojik Yaşam
 

Ne güzel şey değer vermek..

Ne güzel şey değer vermek..
 

Masumiyet çoktan öldü mü acaba?


Zorlu geçen kış günlerinde neler yaşadık, neler gördük bu koca şehirde ve görmeye devam ediyoruz , biraz yazmak istedim.

Sözlük anlamını biliyoruz aslında değil mi ? Vicdan nedir? 

Sözlükte der ki :

VİCDAN : Kişiyi kendi davranışları hakkında bir yargıda bulunmaya iten, kişinin kendi   ahlak değerleri üzerine dolaysız ve kendiliğinden yargılama yapmasını sağlayan güç.

Ne kadar net anlatılmış değil mi ? Peki bizler, insan oğulları, neden kendi davranışlarımızı sorgulamaktan vazgeçtik ? Daha doğrusu ne zaman ? 

Şu soğuk geçen, üzerimizde kalın kabanlarla bile üşüdüğümüz, dişlerimiz birbirine çarparken soğuktan şikayet ettiğimiz şu günlerde, bırakın hayvanlara acımayı, sokakta ki insanlara acınıyor mu ki ? O apayrı bir konu başlığı olacak benim için, şu an gördüğüm bir kaç haberden bahsetmek istiyorum. Esasen daha önceden yazmıştım içimdekileri başka bir blogta ancak gördüklerim yüzünden ( Ki gördüklerim evden işe giderken sadece bir kaç dakika içinde yaşananlar, kim bilir daha neler görürüm uzaklara gitsem) tekrar yazma isteği uyandırdı kalbimin derinliklerinde. Kimine göre ağır gelebilir yazılanlar, kimi umursamayabilir, kimi söylenecek daha çok söz var diyebilir. Ama ben kendimce içimdekileri söylemek için yazdım bu yazıyı. 

İlk yüreğimi sızlatan haber, insan oğlunun vicdansızlıkları yüzünden  http://www.patiliyo.com/donan-sokak-kedisi/ sitesinde yayınlanan, insanları sorgulamama sebep olan bu masum sebebiyledir. Nasıl olur da zararı olmayan bir karton kutu yok edlebilir ? Nasıl olur da bir plastik leğenden bile olsa bir barınak yapılmaz. Nasıl olur da insanlar bu kadar bencil, vicdansız olabilir. Hiç mi korkulmaz? Hiç mi düşülmez maneviyat. Sadece bu haber değil tabi ki, gördüklerim, duyduklarım, daha niceleri var, şahit olduğunuz daha niceleri var şu dünyada. 

Biz ki camımızın önüne, küçücük bir saksıya yuva yapmış kuşu bile kovamayanlar, biz ki çok değil bundan bir kaç yıl önce doğum yapacak bir kedi gördüğünde el birliğiyle ona kartondan da olsa bir yuca hazırlayanlar. Ne ara bu kadar vizdansız olundu, ne ara zevk için bir kedi veya bir köpek kör bırakılır oldu ? Bunu görüp engel olmayanlar ne zaman bu kadar kör oldu? 

Neyse ki daha vicdanı ölmemş kişiler var diyebildim. Bir nebze de olsa içim rahatlayabildi başka bir haber ile beraber. Ne yalan söyleyeyim, doktor bey sayesinde içim ısındı.           http://www.iha.com.tr/haber-hastane-kapisinda-sikisan-kediye-kalp-masaji-597818/                 

Küçücük bir yüreği hayata döndürmek, çabalamak, işte bu vicdandır. İşte bu soğuk günlerde olması gereken budur.

Yüreklerimizin ısınması, buzların çözülmesi dileğiyle...

 
Toplam blog
: 15
: 102
Kayıt tarihi
: 21.04.13
 
 

Çocukluğumdan itibaren yeni şeyler öğrenmek için can atıp durdum. Ne öğrendiysem yetmedi. Yetmiyo..