Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '13

 
Kategori
Özel Günler
 

Ne hediye alsam? Hediye mi alsam?

Artık günümüzde özel günler atlanmıyor, bir yılbaşıdır, doğum günüdür, anneler babalar evlatlar günüdür, bugünler iyiden iyiye bayram havasında geçiyor. Bayramlar da var daha. İşin aslı, sadece kuru kuruya kutlamak yetmiyor, illa ki bir hediye almak icabediyor. Hangi birine yetişelim.. Kendimize almaya kıyamadığımızı gidiyoruz eşimize dostumuza alıyoruz, hem de cebimizden çıkacak parayla öyle iyice helalleşmeden, vedalaşmadan. Helali hoş olsun canım.

 Hediye alacağımız kişi manevi olarak ne kadar uzağımızdaysa almak istediğimiz hediyenin pahası artıyor. Sevmediğimiz bir kişiyse mesela, ya da az sevdiğimiz biriyse.. Normalde görüşmesek de olur dediğimiz ama mecburen bir arada olduğumuz biriyse.. İmkanı bizden daha üstün olan, maddi olarak yanına erişemeyeceğimiz biriyse.. Mesela bu ve benzer duygularla, aslında hediye almaya gönlümüz olmayan birileri ise hediye alacağımız kişiler.. Ya da yine bu benzer duygularla, içimizdeki bu duyguları püskürtmek hatta nefretimizi kusmak için, onlara layık olmadıkları hediyeleri suratlarına çarpmak istediysek.. o başka. Kendimize almayı en çok istediğimiz, yıllardır bir türlü denkleştirip alamadığımız ne varsa git onu al ve hadi, hediye et, tatmin ol.

Yok, hediye alacağın kişi öyle biri değil.. Candır o can.. Sen onu bilirsin, o seni bilir. Hiç gözünde senden değerli bir şey yok. Hediye almana gerek yok. Hatta almazsan daha çok sevinir. Tamam.. Bak o zaman hediye çookk. Sağda solda gördüğün bir bitkiden kopar bir çiçek, çiçeğe bir ip bağla, ipe not iliştir. Çiçeksiz de olur. Al bir kağıt, büklüm büklüm kes," iyi ki varsın" yaz kurşun kalemle, bir iki yerine de kalp çiz, koy adım atacağını bildiğin yere, görsün, okusun, sevinsin.

 Sevdiği bir yemeği yapacak paran mı yok, al bir simit, "bugünkü kahvaltın benden" de. Öp yanağından, "mis gibi kokuyorsu"n de. Bildiğin sıcak bir hikayeyi anlat, "işte o sensi"n de. Oldu mu sana hediye. Hadi bakalım yatağa, için rahat. Mışıl mışıl uyursun artık.

 
Toplam blog
: 68
: 931
Kayıt tarihi
: 30.12.06
 
 

Yazmadan duramaz. Öğrenmeden duramaz. Sevmediği yerde durmaz.   ..