Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '16

 
Kategori
Dünya
 

Ne için yaşıyoruz

Kullanmak ve sömürmek üzerine kurulu bir düzen ve değerler sistemi. Herşeyin para için yapıldığı kendini satabildiğin kadar ayak uydurabileceğin bir sistem. Modern kölelik. Gücünün yettiğini ez yetmediğine hizmet et. İnsani değerler ayak altında aman boşver. Kimsenin kimseye güveni kalmamış. İnsanlık öldü mü ölmedi mi soruları. Gel gör ki her şey çok normal.
 
Ne için yaşayacam  böyle bir topluma ayak uydurarak? Nedir sizi yaşatan? Ne için yaşıyorsunuz? Çocuklarınız için mi? Dininiz için mi? Vatanınız için mi? Kendiniz için mi? Böyle bir toplumda kusura bakmayın bunların hiçbirisi geçerli değil. Ne için yaşadığımızı bilmiyoruz. Nereye gittiğimizi ne istediğimizi bilmiyoruz. Bizi ve dünyayı yönetenlerin derdi para.
 
Her gün çocukların öldüğü bir dünya. Hapishaneler hastaneler dolup taşıyor. Televizyonlar haberler yalan üstüne yalan. Kimsenin gerçeğe dair bir fikri yok. Tamamen teslim etmişiz kendimizi. Ne için? Insanlar gerçekten birbirleriyle ilgilenseler böyle mi olur? Kime sorsan kendimi seviyorum insanları seviyorum. Bu nasıl bir sevgidir? Dünyayı bu hale getiren? Böyle bir toplumda yaşayan hepimiz sahtekarız ikiyüzlüyüz. Ne sözlerimiz ne davranışlarımız birbirine uyuyor. Karşılıksız hiçbir şey yapamıyoruz.
 
Paranın değersiz olduğu herkesin her yaptığını içinden gelerek yaptığı bir dünya olamaz mı? Herkesin birbirine insan gibi davrandığı saygı gösterdiği bir dünya. Herkesin birbiriyle ilgilendiği korkuyla değil sevgiyle hareket edilen bir dünya. Ben böyle bir dünya istiyorum.
 
 
Toplam blog
: 6
: 77
Kayıt tarihi
: 04.04.16
 
 

Farkındalık, İlişkiler, Çocuk, Aile, Psikoloji. ..