Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '16

 
Kategori
Felsefe
 

Ne insana göre dünya ne dünyaya göre insan; ikisi de değişmeli, birbirine göre değil kendine göre

Ne insana göre dünya ne dünyaya göre insan; ikisi de değişmeli, birbirine göre değil kendine göre
 

Kabul gören hayata ve dünyaya uyum konusu bana göre tartışmalı. Hayata ve dünyaya uymamız, hayatı ve dünyayı kendimize uydurmamız yanlış. İstediğimiz gibi bir dünya yaratmaktan bahsediyoruz. Dünyaya yabancı olman da doğru değilmiş.

Her ikisi de sorunlu. Ne demek, istediğimiz gibi dünya? Ya da kimin istediği gibi mesela? IŞİD’in istediği gibi bir dünyaya ne dersiniz?

Biz de dünyaya(hayata, topluma) uyacakmışız. E o zaman dünya bize baksın, biz dünyaya bakalım olsun bitsin. Bu tepe niye böyle diye tepeyi tekmelediğimi hatırlıyorum. Yeryüzünde kendisine ve yaşadığı hayata(dünyaya) yabancı olan bir tek benim galiba. Baksana insanlar her şey sanki istedikleri gibiymiş gibi nasıl da uyumlu yaşıyorlar.

Artı illa da bir değişim olacaksa dünyaya göre değişecekmişiz, dünya da bize göre. Dünyada her şey mükemmel mi ki ben ona bakarak değişiyorum, ya da bizler kusursuz muyuz ki dünyayı isteklerimize göre değiştiriyoruz? Önce isteklerimizin yenilenmesi gerekmez mi?

Dünya değişmeli, nasıl daha güzel olursa öyle ve biz de değişmeliyiz aynı şekilde, birbirimize uyumumuz gerekmez. Bize ne dünyadan, dünyaya ne bizden. Dünyayı elimizde nasıl sallayacağımıza kendimiz karar vereceğimiz anahtarlık gibi görmeyelim.

Sanki aynı kalıptan çıktık, dünyaya uysun dersek belki bize uymayacak. Ve dünyayı kendi isteklerimize göre dizayn etmeye kalkarsak belki bizim istediğimiz gibi olacak ama bu sefer de kendi istediğimizi kendimiz beğenmeyeceğiz. Her şey kendi halinde kalsın. Değişeceksek birbirimizden bağımsız olarak değişelim. Dünyanın çamuru var, çizme giyelim; hayır, kurutur potin giyerim.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..