Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '20

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

NE İSTERSEN O OLUR MU?

İnsan nedir?

Bu, cevabını hemen hepimizin bildiğini sandığı ama gerçekte belki de hiç kimsenin bilmediği bir soru... 

İnsan nedir?

Tanrının en büyük ve muhteşem eseri mi? Doğadaki sıradan hayvan türlerinden birinden türemiş zekasıyla ön plana çıkmış bir tür mü? Sahip olduğu farkındalık ve eneri nedeniyle çekim yasasını da kullanarak belki de evrene hükmedebilecek derecede güçlü gizil güçleri olan bir varlık mı?

İnsan nedir? 

Doğadaki diğer tüm türleri yok eden en vahşi katil mi? Dünyanın sonunu getirecek bir virüs mü? Uçsuz bucaksız evrende yapayalnız kalmış, aslında hiçbir gücü olmayan sadece hayatta kalmaya çalışan çaresiz ve aciz bir mahluk mu?

İnsan nedir? 

Sonu tanrısalıığa ve ölümsüzlüğe gidecek olan bir yolun yolcusu mu? Yoksa sonu tamamen yok oluşa çıkacak umutsuz bir yolda mı?

Son zamanlarda youtube vb. sosyal medya ortamlarında bir takım insanların "sen ne istersen o olur" şeklinde çok abartılı bir takım ifadeler kullandıklarını görmekteyim. "Çekim yasası..."

Psiklolojik olarak olumlu düşünmek hayata olumlu bakmak, bir tür Polyannacılık oynamak hayatımızdaki bazı ufak tefek pürüzleri gidermemizde yardımcı olur belki ama böyle bir şey gerçekten mümkün mü? 

Dilerseniz bu sorunun yanıtını bir sonraki yazımızda tartışalım.

 

 
Toplam blog
: 6
: 63
Kayıt tarihi
: 14.10.18
 
 

Kitap, felsefe, doğa sever... ..