Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Ne ka ekmek, o ka helva

Ne ka ekmek, o ka helva
 

Hürriyet Gazetesinde Fatih Terim ile ilgili bir yazı okudum. Yazı, Terimden yana yazılmış. Özetle deniliyor ki: Elimizdeki malzeme bu. Fatih Terim ne yapsın?
Terim de, malzemenin bir parçası değil mi? Bir şeyler yapsın. Diyelim ki, İspanya yı biz, her iki maçta da yenmiş olsaydık. Bu malzeme ile, bu işi nasıl becerdik, diyecekmiydiniz, yoksa Fatih Terimi Arş-ı Alaya mı çıkaracaktınız? Daha sonra, Arş-ı aladan düşen Fatih Terimin, parçalarını nasıl toplayacaktık? Faraş mı kullanacaktık, elektrikli süpürge mi?

Bu, Fatih Terim için de, milli takımımız içinde iyi bir fırsat. Terim, karizmayı iyice çizdirmeden, milli takım da iyice dip yapmadan, çaresine bakmalıyız. Yazar, Kadir Esaspehlivana göre, tanıdığı üst kademe antrenörler, çilekeş insanlarmış. Bu antrenörler, stresten, neredeyse yatalak olacaklarmış. Sayın Kadir Esaspehlivan, başarısızlığımızın analizini de yapmış. Ona göre, tüm kabahat topçularda. Avrupalı topçuların avurtları çökük iken, bizimkiler, tombul yanaklı ve şişkoymuş. Güç, kuvvet ve sürat, kılcal damarların iyice kanlanması ile mümkün oluyormuş. İşte Fatih Terim, bu şişko topçuların yüzünden başarısız olmuş. Peki, bu tombulları, kim seçip, milli takıma davet etti? Avurtları çökmüş topçuyu, nereden bulacağız. Almanyadan çağırdıklarımızı niye oynatmadık. Belki onlarınki çöküktür?

Yazara göre, hayatında spor yapmamış, top peşinde koşmamış insanların, eleştiri yapmaları doğru değil. Bence de doğru değil, ama AKP hükümeti, hayatında hiç maç seyretmemiş birini, tutup Futbol Federasyonu Başkanı yaptı. Eleştirmediniz. İşinin ehli olmayan, ama, iş başında olan, çok insan var bizim ülkemizde. Başarılı olamamızın asıl nedeni bu. Başarısız olunca da, stresten yatalak olmaları gayet doğal.

Futbol bir mantık oyunudur. Elbette topçuların yetenekli olmaları gerekiyor ama, Çok yetenekli topçuların bir araya geldikleri takımlar, her zaman başarılı olamıyorlar. İşte burada teknik adamlar devreye giriyor. Topçular, tombul ise, sistem ona göre kuruluyor. Dam üstünde un eler. Tombul tombul memeler. Tombullar top peşinde. Ne yapsın antrenörler.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..