Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ne kadar mükemmelsiniz?

Mükemmelliğin şifreleri çözülmüş olsa ve satılsa almak ister misiniz? Yada ne kadardan satılır sizce?

Nedir mükemmellik? Bence Mükemmellik en üstte olan nokta, harika, şahane ulaşılması zor....

Şimdi anlattıklarımı bir hayal edin bakalım; Bu yıl tatil planını siz yapıyorsunuz, bütce sizin elinizde. Eşiniz çocuklar otururuyorsuzun bilgisayar başına başlıyorsunuz bakmaya.

Tatil sitelerine bakarken bir pencere açılıyor sağ alt köşede. Şöyle yazıyor;Telefon numaranızı yazın sizi arayalım. Telefon numaranızı yazıyorsunuz gönderiyorsunuz. Hemen telefonunuz çalıyor. Bir oparatör şöyle diyor;"Sizi HARİKALAR DİYARI Hotel'den arıyorum. Hotel'imizin resimlerini ve fiyat listesini istiyorsanız mail adresinizi verin size gönderelim." Mail adresinizi yazıyorsunuz hemen mail geliyor. Resimler harika, çocuklar çıldırıyor, eşiniz ücretsiz SPA yı görünce gidelim burası iyidir diyor, fiyatlarda bütçeniz doğrultusunda. Alıyorsunuz tatili. Gün geliyor. Herkes arabaya biniyor. O da ne Hote'li hemen buluyorsunuz, çünkü utanmasalar hemen evin önünden Hotel'e tabela dizeceklermiş. Hotel'in bahçesinden hemen giriyorsunuz harika bir manzara. Belboy hemen geliyor, Recepsiyon da isler ışık hızı ile halediliyor, odanızdasınız. Çocuklar havuza, eşiniz SPA ya siz de biraz kafa dinlemeye. Günler harika geçiyor ama 4.günün sabahı anneniz telefon ediyor. Düşmüş, ameliyata alınıyormuş. Hemen dönmek için hazırlıklar başlıyor. Recepsiyon da Hotel müdürü neden döndüğünüzü soruyor. Sizde durumu anlatıyorsunuz. Müdür elindeki zarfı uzatıyor. İçinde kalan 3 günlük tatilinizi istediğiniz herhangi bir dönemde kullanabileceğiniz yazıyor.

Harika değil mi? Mükemmel!!! Peki sürdürülebilir mi?

Yaz tekrar geliyor. kalan 3 gün için hotele gidiyorsunuz. Bahçeden içeri girdiğinizde binaya bakıyorsunuz. Biraz kirlenmiş mi? Ne? Belboy yine geliyor, fakat hotelin kalabalık olduğunu söylüyor. Recepsiyon da işleminiz yapılıyor, bi kahve içimi bekledikten sonra veee odanızdasınız. Çocuklar havuza, eşiniz ve siz yemeğe gidiyorsunuz. Bir şeyler farklı galiba, lezzetler güzel ama değişenlerde var. 3 günde böyle geçiyor. Nasıl tatil sizce?

İyi, eh işte!!

Çünkü siz daha iyisini gördünüz. Mükemmellik böyle birşey. Devamı olmayan. İlk karşılaştığınızda etkilendiğiniz sonra alıştığınız bir durum.

Mükemmel olmak ister kadınlar. Mükemmel anne, eş, gelin, çocuk. Peki başarılabilir mi? İlk hayır dediğiniz de bitti. İşyerinizde patrona , müdüre mükemmel olmak istersiniz. İlk hayır dediğiniz de bitti. Acı olanda mükemmellikten düştüğünüz an hatırlanır yaptığınız güzel şeyler değil.

Ben size mükemmel olmayın demiyorum. En iyi olun diyorum. Çünkü iyi olmak sürdürülebilir bir durum. İşini iyi yapan bir satıcı, anne, çocuk, müdür.....

Zaten mükemmellikten sonra iyi kalır. İyiliğin içinde duruma göre evetler, hayırlar vardır. İşini iyi yapanlar angaryalar ile uğraşmaz, her duruma koşmaz ve her şey onlara söylenmez. Çünkü onlar işini iyi yapıyordur ve iyi şeyler ile uğraşırlar. Beklenenin en iyisini yapıyorlardır.

Mükemmelliğin şifrelerini isteyenler bana mesaj gönderirlerse kendileri ile paylaşabilirim. Tabii hala istiyorsanız.

Sevgiler.

Özgül YILMAZ ÇAYIRLI

 
Toplam blog
: 24
: 834
Kayıt tarihi
: 22.05.10
 
 

Bursa’ da doğdum. Uludağ Üniversitesi Radyoloji Bölümünden 1998 yılında mezun olduktan sonra özel..