Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ne kadar dürüstsünüz?

Ne kadar dürüstsünüz?
 

Gazetenin bir köşesinde bu hikayeyi okumuştum. Çok etkilendim ve çok beğendim.. Sizlerle paylaşmak istedim.

On bir yaşındaydı ve NewHampshire gölünün ortasındaki adadaki evlerinde ne zaman eline bir fırsat geçse hemen balıga çıkardı. Levrek balığı yasagının kalkmasından bir gün önce,babasıyla akşamın ilk saatlerinde küçük güneş balıklarından yakaladı. Sonra oltasına yem takıp oltayı fırlatma talimi yaptı..

Oltasının hızla çekildiğini hissedince ,oltaya büyük bir balık geldiğini anladı..Babası oglunu balıgı çekişini büyük bir hayranlıkla izledi.Çocuk sonunda yorgun düşen balığı sudan çıkardı.. O güne kadar gördüğü en büyük balıktı ve..bir levrekti bu;ama av yasagının kalkmasına sadece saatler kalmıştı.Baba ogul güzelim balığa baktılar.. pulları ay ışığında pırıl pırıl parlıyordu.Babası bir kibrit çakıp saatine baktı. Saat on olmuştu.Av yasagının bitmesine iki saat vardı.Önce balığa,sonra ogluna baktı.''.suya bırakman gerekiyor oglum'' dedi..''Baba'' diye itiraz etti aglamaklı bir sesle.. ''Başka balıklar da var''dedi babası..''Ama hiçbiri bunun kadar büyük degil'' dedi çocuk.

Göle şöyle bir göz attı.Gölde hiçbir balıkçı teknesi yoktu..Babasının yüzüne baktı bu kez..Kendilerini hiç kimsenin görmemiş olmasına,kimsenin ne balıgı yakaladıklarını bilmesinin olanaksız olmasına karşın,babasının sesinden bu konuda hiçbir ödün vermeyecegini anlamıştı. Oltanın ucunu balıgın agzından çekti ve..balığı gölün karanlık sularına bıraktı..

Balık suya düşer düşmez,şöyle bir çırpındı ve gözden kayboldu..Çocuk bir daha böyle büyük bir balık tutamayacagında emindi..

Çocuk bir daha o kadar büyük bir balık tutamamış ama,ne zaman degerler konusunda bir ikilem yaşasa balık aklına gelmiş.Çocuk degerler konusunda babasından hiç unutamayacagı bir ders almış..Önemli olan birileri görmese de dogru olanı yapabilmekte..

Trafikte giderken,yolda trafik polisi yok diye emniyet kemeri takmayız mesela.. veya elimizde,tükettiğimiz bir yiyecek maddesinin çöpünü etrafta kimse yoksa çöp kutusu yerine yere atarız mesela..çimlere basmayın diyen tabelalara kimse yokken basarız mesela..düşünsek o kadar çok meselalar verebiliriz ki...

Ne kadar dürüstüz?nereye kadar uygulayabiliyoruz..her zaman dogruları yapabiliyor muyuz.. dürüstlük hareketlerimizde oldugu kadar sözlerimizde de önemlidir.. Ailemize.. dostlarımıza karşı ne kadar dürüstüz..sözlerimizin arkasında durabiliyor muyuz.. verdiğimiz sözlerin yanında mıyız..çünkü degerlerimiz bizim karakterimizdir aynı zamanda..bizim ne kadar dürüst ve ne oldugumuzun ölçüsüdür.. en önemlisi insanın kendisine olan saygısıdır dürüstlük.

Ben'ce..

Sevgi'yle

 
Toplam blog
: 319
: 1390
Kayıt tarihi
: 29.10.06
 
 

"Ben; hiç yalnız kalmadım... Kalabalık bi ailede yere atılan yataklarda Yan yana, baş başa, el el..