Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Ne kadar gizlesek de gerçekler değişmez

İstediğimiz kadar gizlesekte gerçekler değişmez. Yıllardır dillerde dolaşıp da bir türlü harekete geçmeyen tüm federasyonların değişmeyen gerçeği ŞİKE! Son şike skandalıyla birlikte gerçekler yüzüstüne çıktı. Şapka göründü kel ortaya çıktı. Para ve hırs şikeyi ortaya çıkardı.


Yıllardır takımların şike söylentisi en sonunda gerçek oldu. 2005-2006 sezonunda Malatyaspor dile getirmişti şike skandalını. Rakip takım Malatyaspor'un Yabancı futbolcusuna şike teklif ederek oynattırmamıştı ve Malatyaspor o sezon küme düşmüştü. Malatyaspor bunu ispatlamaya çalıştı ama ne oldu maalesef yine olmadı. Bu senede olmadı. Kararlı bir duruş olsaydı her şey değişecekti. Türk sporunda bir ilk olacaktı. Türk sporunda milat olacaktı! Tarih yazacaktı bu federasyonu ama maalesef olmadı. Bizim yapamadığımızı UEFA yaptı. Yine de tarih yazacak bu federasyonu (!)


Bazen en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Kararsız kalmak ortaya çözüm üretmez. Aksine sorunu arttırır. Nitekim ülkemizde de federasyonun kararsız tutumu ile şike işi bir çıkmaza girdi. Öyle bir çıkmaza girdi ki “yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal” işine döndü. Yukarı tükürse Yayıncı kuruluş, Küme düşecek takımlar ve zarar eden kulüpler, aşağıya tükürse ülkemizin vazgeçilmez gerçeği şikenin çözümü. Hadi buyrun burdan yakın.


Federasyon asıl olanı yapacaktı. Kim ne hakkettiyse o cezayı vermesi lazımdı. İtalyan federasyonunun şike karşı tutumunu önceki yıllarda gördük. Adamlar kimsenin gözünün yaşına bakmadı. Yok yayıncı kuruluşmuş, yok büyük takımmış, yok zarar edecek kulüpmüş kimseyi dinlemedi. Hak edene cezasını verdi, küme düşeceği düşürdü, puanı silinecek olanın puanını sildi. Şampiyonluğu hak edene verdi. İşte bunu yapsaydık şimdi çocuklarımıza diyemeyecektik; “geçmişte onlar da şike yaptı oğlum” diye! Kimsenin söz söylemeye hakkı kalmayacaktı.


Peki ne değişecek. Bence şu vaziyette bir şey değişmeyecek. Öncelikle insanların kafa yapısı değişmesi lazım bence. Kimilerini tarih yazacak, kimilerini de tarih silecek!!!


Şikesiz yaşamanız dileğiyle….

Kerem BALYEMEZ
webkerem@hotmail.com 

 
Toplam blog
: 6
: 1034
Kayıt tarihi
: 12.10.09
 
 

Avşar İÖO / Konya Beden Eğitimi Öğretmeni 2003'te Niğde Üniversitesi AKSARAY BESYO Bölümünden mez..