Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Ne Kadar Nazik ve Düşüncelisiniz?

 Başkalarına karşı nazik ve düşünceli olmak. Herkesin bu konu üzerine kendince bir şeyler yaptığına eminim.  Nazik olmak, deyince aklınıza neler gelir?

Nazik olmak, arkadaşça dostça davranmak anlamına gelir. Şimdi, geçmişe bir bakın, haftalar, günler hatta aylar önce nazik olduğunuz bir anı bulun. Bu anlar az sayıda ise, dostça, arkadaşça davranma sayınızın neden az olduğuna bakın. Sizce nazik olmanın neresi zor olabilir?

 Karşıdan karşıya geçerken yaşlı bir kadına yardımcı oldunuz mu?

Ya da yanınızda duran arkadaşınızla en son ne zaman sohbet ettiniz?

Yoksa yanınızda oturan arkadaşınızla sohbet edemeyecek kadar yoğun musunuz?

Nazik olmakla ilgili başka bir soru da şöyle olabilir. Kendinize rahatlama ve geri çekilme fırsatı verseydiniz ne olurdu? Dostça davranılmaya olan ihtiyacınızla ilgili neler söyleyebilirsiniz.?

 Bazen kendimizi o kadar çok zorluyoruz ki, uzun bir süre rahatlamak mümkün olmuyor. Öyle değil mi?

 Kendinize dürüst davranın ve yukarıdaki soruların yanıtını boş zamanınızda bulun. Eminim, çok iyi bildiğiniz halde zamanla unuttuğunuz birçok şey aklınıza gelecektir. Nazik ve düşünceli olma işine biraz daha odaklanmanıza yardımcı olacak hatta size ilham verecek bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.

 İnsanların yaptıkları ve söyledikleri bazı şeyleri unutabilecekleri halde hiçbir zaman hissettiklerini unutmazlar. Bu yüzden de size tepki gösteren insanlara karşı sabırlı olduğunuzda, tepki vermediğiniz de karşınızdakini çok şaşırtacağınıza eminim. Cömert olmak, size haksızlık yapanı affetmek, şükran duymak, sadık olmak, ilham olmak, nazik ve düşünceli olmak, arkadaşça dostça davranmakla ilgilidir. Unutmayın, nazik olmanın iyi bir şey olmadığını savunacak kimse yoktur. Nazik davranmak hem size iyi gelir hem de diğerlerine…

 Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel KAVUNOĞLU

www.nefestr.com

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..