Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '19

 
Kategori
Güncel
 

Ne Kadar Okuyoruz?

Ne kadar okuyoruz? Neleri merak ediyoruz? İnsanların hangi duygularına hitap ediyoruz? Tarihimizde ne olduğunu, kimler ile savaştığımız, hangi edebiyatçı hangi dönemde ne yazdığını hiç merak etmiyoruz. Zaten kitapları alırken de kendi belirlediğimiz değerlere ve sınırlara göre değil, bazı istatistiklere göre alıyoruz. Ama nasıl kime göre çok okunanlar listesine yazıldığına dikkat etmeden... Yayınevlerinin verdiği talimatlar ile evet ben bunu okumalıyım mı diyoruz? Hayır kocaman hayır! Komutları alıyoruz ve hiç araştırmadan gidip aldığımız kitaplar ile düşüncelerimizi karmakarışık bir hale sokuyoruz. 

Son zamanlar da hangi kitabı okudunuz? Hangi yazarların söyleyişisini dinlediniz? Aldığınız kitabı neye göre aldınız? Aslında bunlar kendimize sormamız gereken sorulardır. En önemli konu olan kitap okuma meselesini açmalı ve irdelemeliyiz. Peki her kitap okunmalı mı diye soranlar ile hayır kitaplar özenle seçilmeli diyenler arasındaki kararı kendimiz vermeliyiz. Her kitap bir dünya diyerek daha sağlıklı, para için yazılmamış, sanat değeri taşıyan, faydalı, okuduğuna ve ayırdğın zamana değen kitaplar olmalı. Yıkıcı değil yapıcı bizi toparlayan ruhumuza iyi gelen, a bu da mı varmış dünyada dediğimiz kitaplar okumalıyız. Anaokullarından başlayan kitap okuma alışkanlığımızı geliştirmeliyiz. Daha iyi bir dünya da daha duyarlı insanlar olabilmek için, neler olduğunu öğrenmek  ve en önemlisi empati yeteneğimizi geliştiren duyarlı kitaplar okumalı, bu konuda elimizden geleni yapmalıyız.

Kocaman dünyaları olan güzel çocuklarımızınkitap okuma oranının her geçen gün düştüğünü biliyor olmalısınız. Tabi bu aşamada yine çok tartışılan konu; teknoloji çağının bilgi birikimi ve paylaşımı açısından çocuklarımıza faydası? Bir çok kişi arasında tartışılan ve öznel olan bu konu eskisinden daha bilge çocuklar yetiştiği bu yüzden illa ki saman yaprağına yazılı kitapları okumak değil bilgisayar ekranından da kitap okunabilceği tartışması giriyor. Tamamen yoruma açık olan bu konu kafaları karıştırmaya devam ediyor. Lakin uzun bir süre böyle devam edeceğe benziyor. Dokunduğun kitap mı dokunmatik ekrandan okuduğun kitaplar mı ? Bilinmiyor...

 
Toplam blog
: 12
: 68
Kayıt tarihi
: 08.03.19
 
 

balıkesir üniversitesi bandırma iktisadi ve idari bilimler maliye mezunu.anadolu üniversitesi işl..