Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Ne kadar sürede gebe kalabilirim?

Ne kadar sürede gebe kalabilirim?
 

Gebelik


Hemen hemen bütün çiftler çocuk sahibi olmak için denemeler yapmaya başladıktan sonra ne kadar sürede gebe kalacağını  merak eder.Gebelikbekledikleri gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleşmez ise diğer herkesin bir kaç ay içerisinde gebe kalabildiği ve kendilerinde bir sorun veya eksiklik varmış gibi hissederler.  Şimdi gelin gebelik gerçekte ne kadar zaman alır bakalım.

Almanya ‘da gebe kalmaya karar vermiş  346 kadın üzerinde gözlem yapılmış ve 5 yıl sonra veriler toplanmıştır.Gebelik süresi hakkında yapılan bu araştırmanın sonuçları gerçekten ilginçtir.

Bir aylık deneme neticesinde %38' i başarılı bir şekilde gebe kalmıştır.
3 aylık denemenin sonunda tam %68'i gebe kalmıştır.
6 aylık denemenin sonunda tam %81'i  gebe kalmayı başarmıştır.
12 aylık denemenin sonunda ise gebe kalma oranı tam %92 ‘ye yükselmiştir.
346 kadından 310 tanesi gebe kalmayı sağlıklı bir şekilde başarmıştır.
Bu denemeler sonunda sadece 36 kadın gebe kalmayı başaramamıştır.

Araştırmanın neticesi şunu göstermiştir ki bir yıllık deneme neticesinde gebe kalabilme oranı %92 gibi yüksek bir orandır. Ve ayrıca diğer gebe kalamayan 36 kişilik grubun neredeyse yarısı 36 ay içerisinde gebe kalmayı başarabilmiştir.

Yukarıda bahsettiğimiz çevremizdeki  insanların birkaç ay içerisinde gebe kalabildiğini düşünmek aslında doğrudur ama bütün gebelik süreleri aynı değildir. 6 aydır deniyorsunuz ama sonuç alamıyormusunuz kesinlikle umutsuzluğa kapılmayın,kendinizi ve eşinizi üzmeyin ve denemelerinize devam edin. Eğer ki yaşınız 35'in üzerinde ise ve 6 aylık deneme sonucu gebelik olmadı ise bir uzman’a başvurun. Belirgin bir sorununuz veya geçirdiğiniz önemli bir hastalık varsa bu süreyi hiç beklemeyin.

Bir çok çift uzunca zaman umutlarını taze tutarak beklemeyi tercih edebilir. Ama unutulmamalıdır ki kısırlık tedavisi genç yaşta daha başarılı sonuçlar vermektedir.İleri yaşta yapılan kısırlık tedavisinin  başarı oranı çok yüksek olmaz.
 

 

Prof. Dr. Bülent Tıraş

http://www.tupbebekailesi.com

 
Toplam blog
: 193
: 1224
Kayıt tarihi
: 18.09.12
 
 

Tüp bebek tedavisi ve kadın doğum uzmanı Prof.Dr.Bülent Tıraş. www.bulenttiras.com ..