Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Ne kadar uyumluyuz?

Ne kadar uyumluyuz?
 

Ne kadar ve nereye kadar? Uyumlu biri olmak bir ayrıcalık mı yoksa gereklilik mi? Tam tersi yoksa hayatın ritun akışı mıdır? Kendimizi ele alalım;bakalım çevremizdeki insanların bize karşı tutumlarına ve sorgulayalım birer birer. Sık sık sinirlenmek bir uyum sorunudur, sürekli sebepler bulmakta öyle. Kendimizi dışa dönük tutarak içimizdeki şiddeti bastıramayız ki, var sayalım popüler bir insanız ve çevremiz bizden keyif alıyor. Görünürde her şey normal sorulacak veya aranacak birşeyler yok, derinlerde sorun varsa onuda bilmemiz baya zor. Dikkat edin dışa dönük aktif ve espirili insanların çocuklukları bir kaos ortamında geçmiştir, ya evet böylesine dışa dönük yaşamak isteyişleri onların ne denli akıllı ve diğer insanları kullanarak bu derinlerdeki sorunlarını örtmeye çalıştıkları pek te kolay kolay anlaşılmaz. İnsanları çevrelerinde toplamaya onlara bir şeyler anlatmaya hatta fedakarlık yapıp onları kendilerine bağlamaya bayılırlar, yani tam bir dramdır aslında sergilenen. İşte en bariz uyumlu insan tabiri, ama içe kapanık ve pek iletişim kuramayan insanlar içinde çocukluk fobilerinden ailevi sıkıntıdan bahseder uzmanlar, altında yatan sebepler gelip gelip çocukluk çağına dayanır. Bu çocukluk çok değerlidir hepimizin hayatında, çok yaşlı bile olsak en net hatırlamak ve anlatmak için sabırsızlandığımız tek çağımız çocukluğumuzdur.
Uyumlu insan tanımlaması gayet basittir aslında tabiri caizse "şeker gibi" demek olacaktır. Sokakta yürürken bize çarpan insanlara veya yol vermeyenlere veya önümüze geçip gurup halinde kol kola girmiş bayanlara aldırış etmeden hayatımıza gülümseyerek devam edebiliyor muyuz? Yani sinirlerimize değil kendimize hakim olabiliyor muyuz?
Şaka yapmayı bir çoğumuz sever, şaka yapmayı değilde yapılmayı sever miyiz? Aslına bakarsanız şaka yapmak daha eğlenceli fakat tek başına yapılamadığı için bir kurban şart o da her an siz olabilirsiniz. Şakayı kaldırabilirseniz de uyumlu biri olduğunuzu kanıtlıyabilirsiniz.
Evde fedakar bir eş ve ebeveyn olabilirsekte yırrtık demektir, uyum birilerinin anladığı gibi saftiriklik değildir, tam anlamıyla insanlıkla alakalı bir durumdur. Evde eş olabilirseniz siz , ki önce insanlığın evde başlaması gerektiğini düşünen ve savunanlardanım işte o zaman uyum ne demek birazdaha anlaşılabilir olacaktır.
Sevgilimize veya eşimize töleranslar tanırken onun bizle mutlaka iyi geçinmesi mi gerekir? Kavga ettiğimiz zaman mutlaka vurup dağıtmalı oda yetmez üstüne çok ağır hakaretler ederek yaraları derinleştirmek mi gerekir? Şayet dağıttığımız şeyler bu kadar kolay saçılıyorsa ortalara ve sonra bir o kadar da kolay toparlanıyorsa bakın işte burda da bir uyum problemi vardır.
Şimdi uyum eşittir insanlık demek bu kadar anlaşılır ve net olamalıdır.

 
Toplam blog
: 87
: 1722
Kayıt tarihi
: 21.11.08
 
 

İzmirliyim, 37 yaşındayım. Hayatıma İstanbul' da devam ediyorum. İşletme fakültesinden sonra meslek ..