Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Ne kardeşlik ama...

Ne kardeşlik ama...
 

Son günlerde Azerbeycan ile aramızdaki kardeşlik bağları sorgulanıyor.

Türkiye’yi açıkça Karabağ davasına ihanet etmekle suçlayan Azerbaycan yönetimi, KKTC hususundaki tavrını izah ederken kem küm etmekte... Azerbaycan KKTC’yi tanımamaktadır, zira uluslararası çıkarları kendince bunu gerektirmektedir. Uluslararası platformlarda Azeriler KKTC’ye ilişkin oylamalara kimi zaman iştirak bile etmemişlerdir. Oysa Azerbaycan, Türkiye kendi uluslararası çıkarları gerektirdiği gibi davrandığında cinnet derecesinde feveran etmektedir.

Şayet dış politikalarda kardeşlik ve soydaşlık birinci derecede önemli ise Azerbaycan yönetimi ve Azerbaycan’ın Türkiye’deki romantik dost ve kardeşleri öncelikle şuna yanıt vermelidir:

Geçtiğimiz günlerde (16-17-18 Nisan 2009) Bakü’de “8. Azerbaycan Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı” gerçekleştirildi. Fuara Türkiye’nin yanı sıra KKTC Turizm Bakanlığından da bir ekip katılmak istedi. KKTC Turizm Bakanlığı söz konusu Fuar’a geçmiş yıllarda da katılmış, herhangi bir sorunla karşılaşmamıştı. Ancak Azerbaycanlı yetkililer bu yıl KKTC heyetinin “KKTC” adını kullanamayacağını, Fuar’da açılacak standda yalnızca “Kuzey Kıbrıs” şeklinde bir ifade kullanabileceğini, ayrıca KKTC standında KKTC bayrağının da yer alamayacağını belirttiler. Zaten tanınma sıkıntısı çeken KKTC’li yetkililer herşeye rağmen Fuar’a katıldılar ve Azerbaycan yönetiminin isteklerini kabul etmek zorunda kaldılar.

Peki burada kardeşlik nerede?

Ee her konuda kardeşlik olmaz, bunlar bizim dış politikamızdaki çıkarlarımız doğrultusunda davranmamızı gerektiren şeyler...

??

E kardeşçiğim , sizin oluyor da bizim dış politikamızda kendi çıkarlarımız neden olamıyor?

Sizin olamaz ?
Neden?
Olursa gazınızı keseriz de ondan...

Vay be ne kardeşlik ama...

 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..