Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Ne komik adam bu böyle

Ne komik adam bu böyle
 

Sayın Kahraman Maraş Milletvekilim,

Çok hoş bir insansınız. Beni gülümsettiniz dünden beri. Hoşuma da gitmedi değil alıngan, naif ve kırlıgan kişiliğiniz.

Ama bir yandan da kafamı karıştırdınız.

Soruyorum:

Hangi kızın başı örtülü, hangi insan namaza gidiyor, kim Ramazan'da oruç tutuyor diye kayıt tutup fişlemeye gerek yok ki..

Kim örtünüyorsa sokakta, kim namaza gidiyorsa gider yahu, sokaklarımız bin yıllık mirasımız camilerimizle dolu.

İnsanlarımız özgürce diledikleri gibi yaşıyorlar, burası Türkiye Cumhuriyeti. Laik ve Demokratik bir ülkeyiz.

Haydi sizi anlamya çalışalım; diyelim ki size, insanlık halidir paranoyak olmuşsunuz zaman içinde.... Ama neden illaki herkesten aynı duruma düşmesini bekliyorsunuz, istiyorsunuz acaba? Bu şart mıdır?

Yani, başını örtmeyen, namaz kılmayan, dua etmeyen, inaçlarını kendine özgü yaşayan, Ramazanda oruç tutmayan veya tutamayan insanlarımız da en az diğer vatandaşlarımız kadar özgürce bunu yaşıyorlar. Şimdiye kadar kim kime alenen kaşının üstünde gözünüz var demiş?

Ha, zaman zaman insanların canını sıkacak derecede baskı ve manen yıldırmalar oldu ama bu durum yine de fişleme gerektirmez. Herşey sokakta olup bitti, uluorta, siz de gayet iyi bilirsiniz: Kadını açık gördüler hakaret edildi, ramazanda yedi diye gençleri dövdüler vs. vs....

Fişlemenin amacı ve gereği; gizlenen veya ortaya çıkması sakıncalı olan durumların, çok özel incelemeler , kayıtlar, zabıtlar sonucunda , uygun zaman gözetilerek ve kötü niyet beslenerek kullanılması değil midir acaba...

Neden bahsediyorsunuz sayın milletvekilim, gerçekten de anlamakta güçlük çektim durumunuzu.

Atatürk'çü olmak ne zaman fişlemeye gerek duyuracak gizli bir eylem planı haline geldi: Siz iktidarda olduğunuz için. Öyle değil mi?

Ama, unuttuğunuz şeylerden biri de; Mustafa Kemal'in bu vatanın topraklarında yaşayan herkese; örtülüye, namazını kılana, orucunu tutana, kızını okula gönderene, oğlunu okutana adam edene, camiye, ezana, aklı başında vaize, doktora, eczacıya yol açmak için Cumhuriyet'i kurduğudur.

Sayın bayım, ben sizi pek sevdim.

Size, ''yoksa başka bir ülkede mi yaşıyorsunuz!!'' derlerse üzülürüm.

Komik olmuşsunuz, sanırım sinirleriniz bozuk sizin...

Basit bir profesyonel yardımla eski sağlıklı durumunuza geleceğinizden ben eminim. Yoksa mazallah uzaylı gibi hissetmekten koruyamayız sizi. Sonradan dünyaya inmiş ET gibi olursunuz. Ya da CYBERWORLD kralı yapıverirler sizi rüyanızda birgün. Aman lütfen kendinize dikkat edin.

 
Toplam blog
: 66
: 576
Kayıt tarihi
: 26.01.09
 
 

1963 doğumluyum. İngilizce öğretmeliği yapıyorum. 20 yaşında bir oğlum var. İzmir' de yaşayan şan..