Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '14

 
Kategori
Döviz / Altın
 

Ne olacak bu altın'ın hali

Ne olacak bu altın'ın hali
 

altın fiyatları


Garanti Bankası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Alper Kalyoncu ise, altın fiyatlarının beklentilerin aksine yükseliş trendine girdiğini belirterek, altının ons fiyatı 1.320 doların üzerinde kaldıkça yükselişin devam edecek gibi gözüktüğünü dile getirdi.

Dün, ABD'de açıklanan verilerin beklentileri karşılayamamasının ardından 1.325 dolar seviyelerine kadar yükselen altının ons fiyatı günü 1.322,52 dolar seviyesinden tamamladı.

Analistler, gelişen ülkelerde toplumsal olayların çatışmaya dönüşmesinin oluşturduğu tedirginlik, Çin'de imalat sanayi verisinin beklenenden olumsuz gelmesiyle ekonominin yavaşlama sinyali vermesi ve ABD'de karışık ekonomik verilerin bu ülkedeki ekonomik toparlanma konusunda yarattığı endişelerin, fonların altın satışını frenlediğini ve bu nedenle de altın fiyatındaki düşüşün sınırlı kaldığının gözlendiğini belirtiyor.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.300 - 1.307 dolar aralığının destek konumuna geldiğini, bu seviyenin üzerinde tutunduğu sürece yükseliş trendini devam ettirebileceğini ifade eden analistler, 1.325 dolar seviyesini yukarı yönlü kırması durumunda ise 1.338 dolar seviyesinin test edilebileceğini tahmin ediyor.
Her geçen gün bir yükselip bir düşen altın fiyatlarının sonunun nereye varacağını kimse kestiremiyor fakat son günlerde bu konuda yazılan yazılar henüz tam bir muamma .

Garanti Bankası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Alper Kalyoncu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, altın fiyatlarının beklentilerin aksine yükseliş trendine girdiğini belirterek, altının ons fiyatı 1.320 doların üzerinde kaldıkça yükselişin devam edecek gibi gözüktüğünü dile getirdi. Kalyoncu, yükselişteki en önemli nedenin gelişmekte olan ülkelerdeki siyasi gerginlikler nedeniyle güvenli liman alım talebinin artması olduğunu kaydetti.

Kalyoncu, Çin'den gelen fiziksel talebin etkisiyle altın fiyatının 1.300 doların üzerine çıktığını belirterek, şunları aktardı:

"Altında 1.300 dolarlara doğru geri çekilme olsa da kısa vadede görünüm yukarı yönlü, 1.320 - 1.330 dolar arası ise direnç seviyesi. Altın fiyatlarının seyri üzerinde bundan sonraki süreçte Fed'in açıklamaları etkili olacak. Fed, gelişmekte olan ülkelerde yaşanan siyasi gerginliğin ekonomik sonuçlarının ABD'yi etkileyeceğini düşünürse ve faizleri daha uzun dönem düşük tutmaya karar verirse -ki Fed'in gündeminde böyle bir şey olmasa da beklenti oluşmuş durumda- böyle bir tavır açıklarsa altın fiyatlarında daha da yukarılara çıkabiliriz."

TL/gram

Yurt içinde ise altının gram fiyatının dolar/TL'deki hareketlere bağlı olarak seyrettiğini vurgulayan Kalyoncu, dolar/TL yükseldikçe altının gram fiyatının da yükseldiğine ancak TL/gram'da 97-98 liranın üst sınır gibi gözüktüğüne de dikkati çekti.

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..