Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '15

 
Kategori
Futbol
 

Ne olacak bu Galatasaray'ın hali? (Eylül 2015)

Ne olacak bu Galatasaray'ın hali? (Eylül 2015)
 

bigpara.com


Eylül-2015 Yeni Futbol Sezonuna başladık ama Galatasaray için hiç de iyi bir başlangıç olmadı. 
 
Süper Lig’de Galatasaray’ın Yeni Sezon’da maçları şöyle: ( Sivasspor:2- Galatasaray:2; Galatasaray : 1- Osmanlıspor: 2 ; Konyaspor : 1 – Galatasaray :4 ;  Galatasaray: 1- Mersin İ.Y.1 ) Mersin İ.Y. şimdi Lig’de son sırada , bu da biline..
 
Ve en son maç : Galatasaray : 0 – Atletico Madrid: 2 …
 
Bu maçtan önce Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun ifadesi :  “…Maçın favorisi Atletico Madrid’tir…”
 
Bir takım bu ifadeyle maça çıkarsa, karşı takım baştan galip ilan edilirse, sonunda galip gelebilir mi? Zaten, belli ki, Galatasaray Atletico Madrid maçına galibiyet için değil,  sadece oynayıp kaybetmek için sahaya çıkmış. Böyle şey olur mu?
 
Hamza Hamzaoğlu, giderek kendine, Galatasaray taraftarına ve kamuoyuna karşı özgüvenli duruşunu kaybediyor. Hamzaoğlu’na karşı inanç kayboluyor. Bu çok kötü… Bu durum ne zamana kadar sürebilir… Galatasaray  kaç maç daha  berabere kalacak ve yenilecek… Bu duruma H.Hamzaoğlu ilelebet dayanabilir mi?
 
Bu durumun apaçık nedenleri var.
 
1.Galatasaray yeterli transfer yapamadı.
 
Gerekli adamları alamadı. Aldıkları adamlar yerlerinin en iyileri değil. Savunma yine boşta. Gelen gol oluyor. Ondan sonra da ileri hatlar kendini bırakıveriyor. Öyle ya… niye oynasınlar.. Maçın başında 2 gol yemişsin bütün savunma olayı seyretmiş; çok kolay goller yemişsin… Sana ne yapmak düşer. Çabalama kaptan ben gidemem.
 
2.Bütün takım yorgun.
 
Geçen Şampiyonluklar bitti. Her şey çok güzeldi. Hamzaoğlu çok gülükler içinde takımı limana yanaştırdı ve bayrağı kaldırdı ama işte o kadar… Hamzoğlu da bitti, takım da…
 
Artık belli ki takımın ağırlığı kalmadı, koşmaya gücü kalmadı. Ondan da daha kötüsü motivasyonu kalmadı. Bir kez daha Şampiyon olsalar sanki ne olacak??
 
Bu durumda yapılacak bir şey vardır. Takımın tümünü değiştirmek. Çünkü artık o Şampiyon takım bitmiştir. Yorgundur, tükenmiştir, bitmiştir… Ondan artık yeni Şampiyonluklar beklemek boşunadır.
 
3.Yönetim baştan aşağı hatalıdır.
 
Bu Yönetim niye gelmiştir. Açıkçası, açılan Galatasaray bütçesini toparlamak için… Galatasaray kapalı bir şekilde iflas halindeydi; Dursun Özbek ve arkadaşları bu durumu kurtarmak takımı ayakta tutmak için geldiler. Galiba istediklerine de kavuştular… Bilmem kaç milyon borçları eksilttiler. Görünüşte bazı transferler de yaptılar… Ama yaptıkları transferler, Galatasaray’ı kurtaracak adamlar değildi ve olamazlar da… Daha ilk maçlarda bunların nasıl ve ne kadar futbolcu oldukları görüdü.
 
Hata nerede?
 
Bakın, Adanaspor’a… Kendi alt yapısından bu yıl 6 tane genç insanı takıma monte etti ve takım nasıl yükseldi ve o genç insanlar nasıl takımları için çırpınıyorlar. Bu iş aslında yalnız Galatasaray’a değil , bütün diğer takımlara da örnektir.
 
Yönetim , Telles’i gönderdi. Aslında bu çocuk Türkiye’de mutlu idi ve elinden geleni yapıyordu. Çok da başarılı idi. Kimse onun başarısını görmedi. Kiraladılar.  İnter'e kiralanan futbolcusu Alex Telles’in oradaki başarılarını okuyun gazetelerde şimdi. Teles şimdiden çok alkışlanıyor…
 
Ne kadar yanlış işler.
 
4. Hamza Hamzaoğlu  takımı denemeye soktu.
 
Hamzaoğlu, kendinden önceki İtalyan Teknik Direktörlerin düştüğü hataya düşmeye başladı. Takımı her maçta başka bir düzenle oynatmaya başladı. Gerekli değişiklikleri zamanında yapmadı. Yeni gelen adamları takıma adapte edemedi. Şaşırdı…
 
En büyük hatası, yerleşmiş bir takımın , yerleşmiş bir düzeni vardı. O düzen gitti. 
 
Hamzaoğlu’na sormak gerekir, arka tarafın en çalışkan adamı olan Sabri’yi Madrid maçında niye oynatmadın, diye? Çünkü onun yerine oynayan adamın durumunu gördük . 
 
Bana göre Sabri olsaydı, bu takım böyle çabuk çökmezdi. Yazıklar olsun.. Sabri’nin takımı kaç kere ipten aldığını ne çabuk unuttunuz. Bu kadar unutkan olmayın. Yazıktır. Neyse… Kendi günahları kendi boyunlarına ama insan üzülüyor.
 
Şimdi ne yapmalı?
 
Hamza Hamzaoğlu’na bugün git desen, hemen istifasını verir. Öyle onurlu bir insandır. Ama müthiş de Galatasaray’a bağlı. Fakat ne yazık ki, Hamzaoğlu bazı şeyleri göremiyor.
 
Daha önce de söyledik, Hamza Hoca’nın yanına bazı gerçekleri fısıldayacak ikinci bir ağız gerekir. Bu duruma Cüneyt Tanman getirildi ama ne yazık ki, Tanman gerekli taraflarla anlaşamadı… Anladığım kadarıyla  kendini Hamzaoğlu’nun yerine koydu. O da yanlıştı!
 
Böyle giderse her şey gider, Galatasaray belli ki Şampiyonluğa el sallar… Şimdiden el sallamaya başladı bile…
 
Eee ne yapmak lazım Hoca? Adama sorarlar.
 
Bana göre: Galatasaray’ın tümünü satın, alt yapıdan 11 evladımızı o mevkilere getirin.. Belki bu yıl takım Lig’den düşer ama gelecek yıl yine garanti Şampiyon olur.. Benden söylemesi. Yoksa , yeni önlemler alınmazsa Galatasaray taraftarı daha çok ağlayacaktır.
 
Bu takım doymuştur. Her şeye…Şampiyonluğa… Alkışlara… Yeter artık. Yeter! Biraz da yeniler alkışlansın.
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..