Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '07

 
Kategori
Trafik
 

Ne olacak bu memleketin trafiği?

Ne olacak bu memleketin trafiği?
 

Bu akşam haberlerde ülkemizde bir kavşaktan güvenlik kamerası kayıtları yayınlandı. Beyaz bir otomobil kavşaktan sola dönüyor ve dönerken arabanın sağ ön kapısı açılıyor ve üç yaşlarında bir çocuk yola düşüyor. Bu sırada sola dönmeye hazırlanan bir kamyonet çocuğu ezmemek için direksiyonu sağa kırıp düz devam ediyor ve çocuk santim farkla ezilmekten kurtuluyor. Çocuk ayağa kalkıyor ve arabaya doğru yürüyor. Bu sırada çocuğun düştüğü araba fren yapıp duruyor ve sürücü çocuğun düştüğü kapıdan inip çocuğu aramaya başlıyor, telaştan çocuğu bir türlü göremiyor. Sonra görüp çocuğu sağ kapıdan ön koltuğa oturtuyor ve yola devam ediyor.

• Arabada çocuk varken çocuk kilidi diye birşey vardır ve kilitlenir. Bunu arabaya süs olsun diye mi takıyorlar?
• Üç yaşındaki çocuğun ne işi var ön koltukta?
• Ön koltukta kemer bağlanmadan yolculuk edilir mi, bağlansa bile üç yaşındaki çocuğu kemer tutar mı?
• Çocuk şans eseri kurtulmuş, yeniden neden ön koltuğa oturtursun, kazadan da ders almadın mı?

Bazen ön koltukta çocukları kucaklarına alıp canlı hava yastıkları gibi kullanıyorlar (1). Nasıl olur da canları kadar sevdiklerini söyledikleri çocuklarına bu kötülüğü nasıl yapabiliyorlar. Emniyet kemeri takmayı kendilerine bir eziyetmiş gibi düşünüyorlar (2).

Cumartesi günü 33 kişiyi kurban verdiğimiz kazanın nedeni işte bu. Trafik kurallarının önemsenmemesi, önemsemeyenlerin bulunmaması ve gerekli yaptırımların uygulanmaması. Kimisi kendinde küçük kural hatalarını yapma hakkını görüyor, kimisi de daha büyük kural hatalarını yapmayı. Onlar için trafik kurallarını koyan devlet kim oluyormuş da kendine engel olabilirmiş.

Haklı oldukları birşey var, devlet trafik kurallarına uymayanları yol getirmek konusunda üzerine düşeni yapmıyor. Cezalar çok hafif, denetim yetersiz.

(1) Canlı hava yastıkları: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=11510
(2) Emniyet kemeri takmak ya da takmamak, işte bütün mesele: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=31946

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..