Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Ne oldu, Putin'in başına taş mı düştü?

Ne oldu, Putin'in başına taş mı düştü?
 

ekonomiuzmanı.com


Putin, Suriye’deki savaştan vazgeçmiş ve uçaklarını filan yavaş yavaş ana yurda taşımaya başlamış.
 
İyi güzel ama, diğer yandan, “Hmeymim Hava Üssü ve Tartus Deniz Üssü'ndeki Rus askeri varlığının ise devam edeceği ...” Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, tarafından açıklandı .
 
Bizzat Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “görevlerini büyük oranda yerine getiren Suriye'deki Rus hava güçlerinin salı gününden itibaren geri çekilmesi yönünde emir verdiğini,” söyledi. (sputniknews. Com)
 
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu…
 
Hayret… Hayret ki ne hayret… Ama belki de hiç de hayret edilecek bir durum değildir. Veya bu kamuoyunu aldatmaya yarayan bir Rus oyunudur.
 
Ruslar, Suriye Başkanı ve Celladı  Beşar Esed’e yardım etmek için geldiklerini söylediler ve kalan Suriye’nin diğer yarısını da onlar yaktılar, yıktılar, mahvettiler…
 
Belki de utandıklarından, biz artık gideceğiz, diyorlar…
 
Belki de Lahey Adalet Divanı’nından bir parça çekindikleri için.. Kimbilir?
 
Suriye’de yüz binlerce insan öldü, yaralandı… Milyonlarca insan göçebe olarak komşu ülkelere sığındı… Niye?
 
Çünkü, Batı’nın aptalca planları ve çıkarları yüzünden… Batı ülkeleri nereye girseler, camcı dükkanına girmiş fil gibi her yeri yakıp, yıkıp, mahvediyorlar…
 
Belki hatanın bir bölümü de Suriye halkınındır. Niye? 
 
Zavallı halk Beşar Esed’den ve onun babası Hafız Esed’den öylesine çektiler ki… Ölümü de göze alıp isyan ettiler. İki tane Başkan, iki tane derebeyi, tiran kendi halkının canına, malına o kadar ziyan vermişlerdi ki, halk artık bıkmıştı ve ayağa kalktılar…
 
Sen hangi halkın bu denli boğazına basarsan, o halk bir gün ayağa kalkar… Halkı bir gün kandırırsın, beş gün kandırırsın, ama ebediyete kadar kandıramazsın.
 
Diktatörlükler bir gün biter…
 
Suriye halkını ayağa kalktığı, isyan ettiği için suçlayabilir misiniz? Hiç de kolay değil… O halkın çektiğini bir Allah, bir de komşusu olarak biz biliriz. ..
 
Evet, insanlar özgürlükleri için her şeyi yapabilirler… Ve yaptılar..! Ama kim zararlı çıktı… Aslında komşuları dahil herkes. 
 
Bu zamanda savaş yapmak hiç de kolay değil. Çünkü yalnız bir cephede çarpışılmıyor. Bazen savaş bütün dünyaya sıçrıyor ve görünmeden işin içine Büyük Devletler de girince, onlar da daha büyük belaya girmekten korkuyorlar…
 
Çünkü işi biraz daha büyütürsen… İşin ucunda III.Dünya Savaşı var…
 
Bu ne demek; dünyadaki bütün ülkelerin başının belaya girmesi demek.
 
O zaman gelin kendinizi bu ateşe gönüllü olarak atın, bakalım?
 
Peki, Rusya güle oynaya Suriye cephesine girerken neler düşündü..?
 
Her şeyden önce Çar’lardan beri Rusların ulusal ülküsü olan, “Sıcak denizlere inme..” arzusu başat gelmiştir. Ve böylece binlerce insanı öldürmek pahasına Suriye’ye kilimlerini serdiler.
 
İkincisi, Rusya hala güçlü bir devlet olduğunu göstermek arzusunda olan emperyalist bir ülkedir. Kırım’ı zaptetmek; Ukranya’ya girmek onun dişinin kovuğuna gitmedi ve bunlar zahiren oldukça kolay oldu. 
 
Fakat Suriye… Orada rakipler çoktu; özellikle ABD ile karşı karşıya gelmek hiç de kolay bir olay değildi. Putin eski bir NKVD ajanı olarak, nelerin olduğunu, nelerin yapılabileceğini çok iyi biliyordu.
 
Ve nihayet, Ruslar askeri gücünü denemek, tartmak istediler ve bir türlü antrenman yapmak arzularını Suriye’de yüzbinlerce yuvayı yıkarak gösterdiler. Onlar güya IŞİD’e karşıydılar, ama aslında bütün Suriye onlar için düşmandı. Hiç kimseye acımadan her yeri, herkesi bombaladılar.
 
Ama her yapılan şeyin bir karşılığı vardır. Bütün bu harekat, Putin gördü ki, Rusya'ya pahalıya patlıyor. Hesap, kitap… Uzatmanın anlamı yok dedi…
 
Ama yine de Suriye’den çıkmama kararı baki… 
 
Evet, artık Rusya kilimini Suriye’ye serdi… Onu kim kovalayabilir ki?
 
Amerika mı?
 
Güldürmeyin beni…
 
Ama bu bir halk savaşıdır ve özgürlük savaşıdır. Sonunda her şey olabilir.
 
Bir Afganistan’ı hatırlayın…
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..