Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '19

 
Kategori
Siyaset
 

Ne Oldu?

Bildiğiniz gibi seçimlerin denetiminden tutunda, sonuçlanmasına kadar tek yetkili mercii, Yüksek Seçim Kurulu.

İstanbul seçiminin yeniden yapılması talebi, Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. Bu bağlamda Haziran ayı içerisinde İstanbullu seçmen, tekrar sandık başlarına giderek, oy kullanacaklar.

Kararın analizini yapacak değilim. Hukukçu değilim. Ama, kamuoyundan yansıyan gelişmelere göre, insanların çıkan sonucu içine sindirmesi pek kolay değil.

***

Pekâlâ, insanlar, ülkemizde “demokrasiye” de “hukukun üstünlüğüne” de inanmak istiyorlar. Zaten bir ülkede bağımsız yargı organları olmaz ise, “yargıçların tarafsızlığı” ve “özerklikleri” sağlanamamışsa… Hukukun üstünlüğüne herkes gönülden inanmıyorsa…

Bu ülkede rejim demokrasi olsa ne yazar olmasa ne yazar! Yıllardır kamuoyunun önünde gündem belirleme özellikleri olan şahsiyetler söyler dururlar:

Yargının her türlü telkinden, baskıdan, dayatmadan, imalardan azade olması gerektiğini.

***

Tabii ki…

Hâlâ bu ülkede, “hukukun üstünlüğüne” ve “yargıçların vicdanları” olduklarına inanmaya devam edeceğiz. Umutsuz insanoğlu yaşayabilir mi?

Elimizden geldiğince, demokratik rejimden yana olacağız, hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Pekâlâ, ülkemizde hukukun gukuk olması durumlarında, bu durumu protesto ediyoruz diye sokak nümayişlerine de izin vermeyeceğiz.

Bakalım, önümüzdeki günler nelere gebe olacak…

 

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..