Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '18

 
Kategori
TV Programları
 

Ne Oldu Sana Meryem? Reyting Treni Kaçıyor!

Ne Oldu Sana Meryem? Reyting Treni Kaçıyor!
 

İçinde bulunduğumuz ekran sezonunun en büyük hayal kırıklıklarından bir tanesi Meryem olmak üzere. Başrollerinde Ayça Ayşin Turan ve Furkan Andıç'ın olduğu yapım inanılmaz bir düşüş ve reyting kaybı ile zor günler geçiriyor. Zor günler geçirmesinin yanı sıra ciddi şekilde final tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

Ağustos ayında Kanal D ekranlarında başlayan ve ilk bölümleriyle inanılmaz şekilde izleyici topladığı için takdir edilen yapım, bu başarısını Diriliş Ertuğrul'un gelmesiyle kaybetti. Diriliş gelene kadar zirveden inmeyen yapım aynı gün yayınlanan No 309, Bu Sayılmaz, Seven Ne Yapmaz, Türk Malı, Çember, Hayat Sırları, Nerdesin Birader gibi rakipleri nakavt ederek finale göndermişti. Ancak o kadar sert bir düşüş yaşadılar ki, anlamak ve anlatmak pek mümkün değil.

Dün akşam dizinin 26.bölümü ekrana geldi. Bu bölüm TOTAL grubunda 3.13 reyting ile 14., AB grubunda 2.58 reyting ile 14., ABC grubunda ise 2.40 reyting alarak 22.olabildi. Lider olmaya alışmışken 2-3 hafta içinde 22.sıraya düşmek çok tuhaf bir durum.

Son birkaç haftaya kadar Diriliş Ertuğrul ve Güldür Güldür Show dışında sert rakibi olmayan, ardından Yaparsın Aşkım ve Sen Anlat Karadeniz gibi işlerin gelişiyle kendisini ilk 10'unu hatta ilk 20'nin dışında bulan Meryem'in ekranda yer alma süresi her geçen hafta kısalıyor. Yani Kanal D elbet bu sonuçlara bir müdahale ile karşılık verecektir.

Meryem'in bu başarısız halinin yanı sıra, kulislerde konuşulanlara göre Kenan İmirzalıoğlu'nun başrolünde olduğu tarihi dizinin bu güne konulması söz konusu imiş. Yani yayın günü olarak çarşamba düşünülüyor, bunun için Meryem'in yakın zamanda final yapması istenecekmiş deniyor.

Açıkçası bu tarz sonuçlar alarak ekranda kalmak, bu kadar kötü iken bir hafta sonra mucizevi bir sıçrayış yapmak neredeyse imkansız bir durum. O yüzden Meryem'in akıbeti az çok ufukta görünüyor.

Mevcut durum için yazık oldu demek yetmez. Bu sonuçlar izleyicisine ve sevenlerine bir hayli ayıp oldu demek gerekiyor.

E o zaman bize ''Güle güle Meryem!'' demek düşüyor.

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 

NOT : Bu yazının Milliyet Blog sayfası dışında başka bir sayfada farklı ya da aynı isimle kullanılması, yayınlanması yasaktır. Lütfen bu yazıyı haberim olmadan başka bir sitede yayınlamayınız! Aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bilmenizi isterim. İyi okumalar!

 

 

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..