Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '17

 
Kategori
Deneme
 

Ne oldu size?

Ne oldu size?
 

Siz kimsiniz, nereden geldiniz ve nereye gidiyorsunuz? Evet, kimsiniz siz?

Size doğduğunuzda bir isim koydular ve sizin hakkınızda bir yığın özellik geliştirip üzerinize eklediler. Sizde bütün bunlara inanarak kendinizi başkalarının şekillendirdiği varlık olarak benimsediniz. Kendinize ona göre bir hayat hikâyesi oluşturdunuz. Yani diğerleri gibi sizde bir uca fırlatıldınız. Oysa siz buraya gelirken birin bir parçası değil miydiniz? Ne oldu size?

Size dışarıdan verilen din, aile, meslek, anane, vb. rolleri sanki siz mişsiniz gibi içselleştirdiniz ve yaşam standardınızı, olasılıklarınızı gerçekten kendiniz sandığınız bu rollere göre düzenlediniz.

Oysa siz ne kadar masum, saf bir çocuktunuz. Ne oldu da büyümüşlük maskesini takıp kendinizi maddiyat afyonu ile zayıflattınız? Kendi bilinç seviyenize göre yarattığınız düşüncelerle, hayatınız olduğuna inandığınız bir olaylar döngüsü oluşturdunuz.

Gerçek tabii ki sizin yarattığınız bilinç seviyesine sığmadı. Üzüldünüz, öfkelendiniz, korkunç acılar çektiniz.

Var olduğunuzu bile bilmeden sırf size empoze edilen senaryoları oynamak adına aileler, toplumlar oluşturdunuz. Sürekli ürediniz.

Sorunlar bilincinizi aştıkça kader diye bir şey uydurup rahatladınız. Kendinizin farkında olmadığınız için kendinizi hep başka kişilerde, devlet yönetimlerinde, diğer din ve inançlarda, milletlerde, ideolojilerde aradınız..
'Diğerleri' diye bir şey uydurdunuz.

Oysa siz evren denen yaşayan organizmanın bir parçasısınız. Bunu göz ardı edip, din, ideoloji gibi kaçacak yerler aradınız. Hatta doğal bir parçası olduğunuz yaratıcıyı bile kutsallaştırıp tapınarak ötekileştirdiniz. Ne oldu size?

Tüm bu kriz çözümsüz de değil. İsterseniz geldiğiniz noktaya geri dönüp bir de birin bir parçası gözü ile etrafa bakın.

İzmir, 26/08/2017

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..