Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Ne olmuş yani?..Sen de içli pilavı bulgurdan yapıver!..

Ne olmuş yani?..Sen de içli pilavı bulgurdan yapıver!..
 

.........olsa da yesek!...



İÇ PİLAV:
Zeytinyağlı biber ve yaprak, midye, şirdan, mumbar, kabak çiçeği vb. içine doldurmak suretiyle yapılan dolmalarda ya da ince kıyılmış kanatlı veya kuzu ciğeri katılarak, aynı hayvanın içine doldurulup yenen yemekler için yapılan bir iç harcıdır. Hiç bir yere doldurmadan yersek adı sadece iç (içli) pilav olur.

İÇLİ PİLAV tarifi şöyledir:
*Ayıklanan pirinç ılık suya yatırılır.
*Tencereye bir miktar sızma yağ ve tereyağ konup eritilir. İnce kıyım soğan-sarımsak ve çam fıstık katılıp sarartılır.
*İnce kıyım ciğer ilave edilip kavrulur.
*Süzülmüş pirinç ve kuş üzümü eklenir, tahta kaşıkla biraz karıştırılır.
*Tuz, karabiber, yeni bahar ve şekeri konup üzerini geçecek kadar su katılır.
*Cam kapak kapatılıp, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
*Ocak kapatılıp bir süre kapak açılmadan demlenmeye bırakılır.

İÇLİ PİLAV bulgurla da yapılabilir:
Tayyip, pirinç sıkıntısına karşı; rahatlıkla ithal ederek, vatandaşı pirinçsiz bırakmayacağına temin etti. Partisinin bazı ileri gelenleri, "Ne olmuş pirinç yoksa! Pilav bulgurdan da olur..." beyanında bulunarak yüreklere su serptiler.
Ancak, bendeniz cennet kuşu; üç vakte kadar bulgurun da karaborsa olacağı kanaatindeyim! Şimdi, pirinçsiz ve bulgursuz içli pilavı nasıl yapabileceğimi araştırıyorum.
İçli pilavı çokseverim.
Üzerinize afiyet!..
Bulamazsam, "içli içli" ağlarım!
Üzerinize afiyet!..


 
Toplam blog
: 288
: 1185
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendi halinde yazar, çizer, çapraz bulmaca çözerim. İki yüzyıl, bir binyıl gördüm. En sevdiğim hoca ..