Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '07

 
Kategori
Magazin
 

Ne olur sen de bir gazeteci döv

Ne olur sen de bir gazeteci döv
 

Gazeteci dövmek moda oldu son yıllarda ülkemizin meşhur mekanlarının önünde. Adeta ' Ne Olur Sen de Bir Gazeteci Döv' kampanyası başlatıldı. Kimler yok ki aralarında; ülkemizin en ünlü rock müzik sanatçısı Teoman'dan tutun milli takım futbolcumuz Emre Aşık'a kadar her alanda başarılı olmuş ve başarılarını magazin basını sayesinde perçinlemiş ünlelerin bir çoğunu görürsünüz ekranlarda gazeteci tartaklarken.

Son haber yine bar çıkışında yaşandı. İşini yapmak isteyen bir muhabir arkadaşı yumruklarken gördük Teoman'ı. Bir kaç gün önce ise televizyon makinasının kumandanı Okan Bayülgen'i görmüştük muhabir arkadaşları tartaklarken, aşağılarken...

Peki bir zamanlar medyada yer alabilmek için çırpınan ünlülere ne olmuştu da kendilerini zirveye çıkaran magazin basını bu kadar hor görmeye başalamışlardı? Evet her biri yetenekli, başarılı insanlar, işlerinin ehli kimseler. Her zaman takip ediliyor olmak sıkılmalarına neden oluyor olabilir de. Fakat yinede yumruklayıp tartaklamalarımı gerekiyor insanları milyonların önünde?

Madem kameralara yakalanmaktan rahatsız oluyorlar, rahatsız ediyor onları magazinde çalışan arkadaşlar o zaman iyi bir şeyler yaptıklarında da çağırmasınlar basın mensuplarını. Okullara yardım ettiklerinde, sosyal kapmanyalara komik rakamlar bağışladıklarında falana da çağıröasınlar basını. Rahmetli Kemal Sunal gibi gizliden yapsınlar yardımlarını da. Göz önünde olmazlar belki o zaman.

MAGAZİN BASINI KENDİNİ SAVUNMALI

Magazinde çalışan arkadaşların gösterdiği duyarlılığa saygı duyoyorum. Onlara saldırılırken gecenin bir yarısı kameralar önünde; onlar sadece kameralarını kollamaya çalışıyorlar. Artık maagazin basının ileri gelenleri bir şekilde tedbirler almalıdır. Magazin basını sadece bar önlerinde yapılmıyor tabiki bir çok önemli çalışma da kamuoyuna magazin basını aracılığyla ulaşıyor. Fakat bu çirkin saldırılar magazin basının saygınlığını düşürmektedir. Bu tarz eylemlerde bulunanların haberleri ötelenmeli, gerekirse görmezden gelinmelidir.

Marat AYDEMİR
 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..