Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Ne oluyor yahu!!!!

Eh malum zorunlu bir emeklilik yaşıyoruz. Emekli insan ne yapar? Eğleşmeye çalışır. Benim gibi bloğa yazı yazar. Malum bahar, havalar güzel çıkar dışarıya hayatı keşfeder, tv seyreder, kitap okur, parası olmadığı için arkadaşlarıdan otlandığı bir kaç dvd yi izler, Müzik dinler.

İletişim her inan için gerekli, hele bir de bizi gibi yalnız emekliler için daha da gerekli. Yürüyüş, müzik dinleme, kitap okuma, bireysel eylemler. Ara sıra televizyonu açacak ve bir iki program seyredecek oldum.

Mesela dün gece bir kanalda, vakti zamanında milletvekilliği yapmış medya patronu bir bayan, bayanın medya patronu oğlu, bir diğer tarafta ünlü gazetecilerimizden bir bey, yine ünlü yazarlardan bir bayan oturmuşlar bir masanın etrafına konuşuyorlar, dikkatimi çekti programı izlemek istedim. Ne mümkün? Ben konuşuyorlar sandım ama meğer bağrışıyorlarmış. Hepsi birbirine saldırıyor. Ortalık karmakarışık. Kimin ne dediği, kimin ne anladığını anlayabilmek ne mümkün. Biri diğerine saldırıyor diğeri ötekine "car, car, car!!" bi durum.Bu insanlar buralara geldilerse mhakkak ki bir eğitimden geçtiler, muhakkak ki bir kültr aldılar, seviyeli insanları görünce , seviyeli bir program izleyeceğim sandım kendimi bir mahalle kavgasının ortasında buldum.

Yine aynı kanalın haber bülteninde eski milletvekillerinden bir bey, Anadolu pop tarzı müzik yapan yılların sanatçısına "terörist, terörist" diye avaz avaz bağrıyor, herkesin bir ağızdan bağrıştığı, kimsenin hiç bir şey anlamadığı bir kaos yaşanıyordu.

Başka bir kanala zıplıyosunuz karşınızda bir yarışma programı, bir tarafta duayen olmuş, müzik şireti yapımcısı olmuş bir bayan, diğer tarafta bir sanatçı biri atıyor , öteki karşılıyor geri pas veriyor. Aman Allahım!!! Millet yine ayakta.Herkes konuşuyor kimsenin ne dediği anlaşılmıyor.

Başka bir kanala gidiyorsunuz biri imparator, öteki diva. Eeeee nedir bu kavga?

Diyeceksiniz ki , bahsettiğin programların hiç birbiri ile alakası yok. Evet bahsettiğim programların birbiri ile alakası yok. Oysa ki yaşananlar aynı. Programın adı, sanı, konukları, kanalı ne olur ise olsun yaşananlar aynı.

Sokakta yürüyorsunuz, ya da eviniz de oturuyorunuz, birdenbire herkesin aynı anda konuştuğu ya da seslerin, saldırıların çoştuğu bir ortam olursa "Ne oluyor yahu?" diye meraklanır ve durumu öğrenmeye çalışırsınız. Sanırım bu tarz programlarla yapılmak istenen de bu. Dikkat çekmek.

Türkiye'de , yanlış oldu düyada, medya denen yadsınamaz bir olgu var.Bu insanların hepsi göz onündeki insanlar. Topluma mal olmuş insanlar. Bir kariyere, bir değere sahip insanlar.Kendileri de çoluk çocuk, torun torba yetiştiriyorlar, bizlerin de çoluk çocuk torun torbaları var. Sıradan görmediğimiz, sıradan olmalarını istemediğimiz insanlar. Ekrana bakıldığında sıradan bir laf dalaşından daha öte bir sunumları olmalı bu izleyiciye bu değerlerin.Topluma örnek teşkil etmesi gereken insanların dikkat çekmek adına bu tarz polemiklere girdiğini görünce "Ne oluyor yahu?" bir dikkat çekmek olayından çıkıyor ve "Ne oluyor yahuuu!!!! Kendinize gelin!!!!" ikazına dönüşme ihtiyacı hasıl oluyor.
 
Toplam blog
: 167
: 1867
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

01/06/1967 Rize/fındıklı doğumlu olmama rağmen doğum yerimi hiç görmedim. Türkiye'nin hemen her ilin..