Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ne oluyoruz "lütfen"

Ne oluyoruz "lütfen"
 

Sana yazmak içindekileri bulandırmadan aktarmak düşer de bilmem nasıl düşer.


Kendimi anlar bilir anlatabilir sanıyordum . 

Aklım karıştı neler oluyor Allahaşkına biri doğruyu söylesin derler ya … Önce Türk parasının içeriği değişti .Suspus sonra yasalarda ki değişiklikler ardı sıra ezelden beri olmazlarımızın değişmesi , fikirlerimizdeki aşırı değişiklikler. Bizi biz yapan değerlerimizden uzaklaşma hatta varlıklarından rahatsız olma halleri . 

Türk’üz bunun neresi yanlış moskof olacak değiliz ki, yıllarca yaşanmışlıklarımızı nasıl atmamız, çırılçıplak kalmamız istenir. Yediğiz içtiklerimiz zevklerimiz ağız tatlarımız, falanca gavurun ki ile aynı nasıl tutulur . 

Anlayamıyorum Fransada yaşayan bir arkadaşımda Türkiye haritası , yaşadığım yerlerin haritadaki yeri falanca isim nasıl diyebiliyor bizim dış işlerimizin işimi çok dışta olanlara var olduğumuzu bizi yaşatan değerleri anlatamıyorlar mı?Yaşadıklarını var olduklarını tırnaklarıyla kazıyarak kanlarıyla yazmış bir milletin evladlarına kimliklerini inkar ettirme gayretleri niye ? 

”Kötü kötüdür , kötüden iyi olmaz “olmaz da. Dün gittiklerinde abalarımı kalmış hala “ölen tavukların gözü çöplükte kalmış “doğru kalmış ki bizi soğan gibi değerlerimizi kendilerinin seviyesine indirgemek için yanaklarımızı mı sıvazlıyorlar. 

Düşüncelerimiz biribirimize saygı, sevgimiz, paylaşma arzularımız sevinçlerimiz , millet olmanın hazlarını dünün tuvaletini tanımayan eteklerini kaldırım hacetlerini gören Avrupa’lıdanmı öğreneceğiz. Lüks parayla olur ama; görgü kullanımla kazanılır, yaşatılır. Kısa bir yaşanmışlıktan bir perde anlatayım. Kadının biri süslenmiş takmış takıştırmış gezmeye gitmek için çocuklarının ellerinden tutmuş yürüyorlarmış, yoldan geçöen diğer hanım onlara şöyle bir bakmış: çocukların kıyafetleri dökülüyor anaları ise her eksiği yerinde. Bakan hanım şöyle süzdükten sonra şöyle demiş: hanım arkan açık! Hanım şöyle etrafına bakmış yok der gibi.. Diğeri hemen lafa karışıp bak! Sana birde evladlarına hiç uymuş mu? Gerisini siz okuyanlara bırakıyorum . 

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..