Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '15

 
Kategori
Güncel
 

Ne oluyoruz!

Ne oluyoruz!
 

Çözüm MHP


Ben anlamıyorum!... Biri durup bana anlatsın.

Laz, Çerkez, Kürt, Arap ve Birçok ülkeden göç etmiş Türk/Türkmen yüz yıllardır bu topraklarda barış içinde yaşıyor. Aralarında husumet de olmadı değil ancak husumetleri devlet çıkarlarının üstünde hiç olmadı.

Kürdü Türkiye’den ayırmak ve beraber kanla kazanılmış topraklarımızı bölmek isteyenlerin Kürt olduğundan şüphe ederim, zira Türkiye öyle bir hale gelmiş ki; Büyük şehirlerde yerleşik iş güç sahibi Kürt kökenli vatandaş sayısı neredeyse Güney doğu illerinde bulunan Kürt sayısı kadar, hatta bazı illerde geçmiş bile.

Bizler hep beraber iç içe yaşıyor ve yüzyıllardır kaynaşıyoruz. Şimdi biz nasıl ayırım yapalım. Doğudaki Kürtler; “ Biz Türkleri istemiyoruz” dediklerinde, diğer bölgelerde yaşayan bizler ; “Bizler de Kürtleri burada istemiyoruz” diyor muyuz? Böyle bir seçeneğimiz var mı ki!

Şunu da söylemeden geçmeyeceğim; “Kürt aileler, Güneydoğu’dan terör sebebiyle göç ediyor, büyük şehirlere yerleşiyor veya yerleştiriliyor, 1-2 yıl geçmeden bunlardan bazı ailelerin genç fertleri ya terörü besliyor ya da karanlık işlere yöneliyor. Neden devlet bunun önüne dahi geçemiyor? Bu tip işlere karışanları devlet cezalandırsın, aileleri ile birlikte memleketlerine geri göndersin, gitsinler Kürt açılımını yerinde savunsunlar veya karanlık işlerini doğup büyüdükleri yerde ve kendi hemşehrilerine yapsınlar. Bunların Adana, Hatay, Mersin, Antalya, Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerde işi ne! Biz vatandaş olarak bu yetme teröristleri Türkiye'nin her yerinde çekmek zorunda mıyız? Demokrasilerde benim haklarımı, güvenliğimi nasıl tehdit ederler, asıl bu devlet nasıl buna izin verebilir, hele ki yaşadığımız şehirle ilgili ortada bir durum yokken”.

Birileri barış için çabalarken, birileri devlet içinde gizlice terörü besliyor. Devlet bu aşamada nasıl adalet dağıtsın? Devlet, yakıp yıkanlara karşı nasıl bir müdahalede bulunsun?.. Yakıp yıkan Kürt,  malı ve canı yanan da Kürt değil midir çoğu zaman!

Tüm bunları güvenlik zafiyetine bağlamak gerekmiyor mu? Devletin burada bir çözüm getirmesi gerekmiyor mu? Neden ülkemiz şu anda her türlü tehdide gebe? Böyle durumlarda seçilmişlerin birlik içinde öncelikle terörü bitirmek için çabalamaları gerekmiyor mu?

HDP, Türkiye'nin seçimle meclise gelen bir partisi değil midir? Öncelikle Türkiyeyi bir bütün ve tarafsız olarak koruması gerekmiyor mu? Gerekmiyorsa ve farklı senaryoları savunacaksa neden Türkiye Büyük Millet Meclisinde yer alıyor ki!... Gezi olaylarında ağaç yüzünden ortalığı velveleye veren HDP’nin milletvekilleri, Güneydoğu’da hain pusulara şehit düşen asker ve sivillerimiz için neredeler? Onlar bu şehitlerin de milletvekilleri değil midir? Ayrıca, HDP milletvekilleri açıkça özerkliği, Türkiye’den bağımsızlığı, hatta PKK’nin eylemlerini bu nedenlerle savunmuyor mu? İyi de Bu haliyle neden bu parti hala mecliste diye sormak bizim de hakkımız değil midir?

CHP, Türkiye'nin çıkarlarını bir bütün olarak koruması gerekmiyor mu? Barajı geçmesi için HDP’ye destek verdiğini ve HDP % 13 oy alınca da sayelerinde amaca ulaşıldığını açık açık ifade etmediler mi? AKP ile koalisyon gibi zor da olsa bir çözümü yokuşa sürüp, ondan sonra da bize yetki verin koalisyonu biz kurarız, biz çözeriz demek de neyin nesi! Kaldı ki Cumhurbaşkanı kendilerine görev vermeyecek gibi durunca da, bu sefer de meclisten kendisi hakkında sonuç alamayacaklarını bildikleri bir soruşturma talep ettiler, hem de Türkiye'nin % 52 oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanına karşı!.. Bunda maksat ortamı daha da germek değil de nedir? CHP ve kurmayları, Ülkemizi çok düşünüyor olsalardı Gider HDP’yi ve ulusumuzu işaret ederek; “PKK sizi tükürüğü ile boğar” diyen milletvekillerini Ya da “özerklik hakkımızdır” diyen Türk şehirlerinin belediye başkanları hakkında soru önergesi verirlerdi.

Bu ülkenin öncelikle sorunu Cumhurbaşkanı mıdır, yoksa ortalığı kana bulayan terör ve meclisteki uzantıları mıdır?

İş çığırından çıkıyor, AKP’nin eli kolu bağlı, geçmişte yaptıklarının ve diğer partileri hor görmenin bedelini ağır ödüyor. Ancak yine de birilerinin bu kavgaları şimdilik ikinci plana itmesi ve öncelikle vatandaşın maddiyatını ve maneviyatını tehdit eden teröre ve planlı Kürtlerin büyük şehir göçüne, mülteci sorununa ve ülkemizi yol geçen hanı gibi kullananlara ivedilikle bir çözüm üretmesi gerekmiyor mu?

Ben bu süreçte net bir şekilde şunu gördüm; Sırf Erdoğan ve AKP’ye fayda etmesin diye Elini taşın altına koymaktan imtina edenler, ellerini şehit tabutlarının altına koyup cenaze kaldırdılar ve emin olun ki utanmadan kaldırmaya devam edeceklerdir. Terörü bastıracakları yerde,  hala Cumhurbaşkanı ile uğraşıyorlar, tam da kargaşadan çıkarı olanların istediği biçimde.

Hata onlarda değil, Hata AKP’ye kızıp bunlara (CHP) oy verende ama ben yapacağımı biliyorum ve önümüzdeki erken seçimde; Duruşunu bozmayan ve ilkelerinden koltuk için taviz vermeyen MHP diyorum.

 
Toplam blog
: 27
: 4680
Kayıt tarihi
: 21.10.06
 
 

Sosyal adaletin varlığından şüphe eden, dünyanın birçok yerini gezmiş, varolmanın bizim seçimimiz..