Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Ne onunla, ne onsuz; AYKUT KOCAMAN

Ne onunla, ne onsuz; AYKUT KOCAMAN
 

Milliyet Blog’daki kendi görüşlerimizi yazdığımız köşemize bazen çeşitli yorumlar gelebiliyor. Doğal olarak görüşümüzü paylaşan da, paylaşmayan da okurlarımız olabiliyor. Bunların hepsine saygı duymak gerekiyor. Yalnız, bir okuyucum, Fenerbahçe’nin başarısız olduğu ilk devredeki kötü performansı üzerine yazdığım ve çoğunda da Aykut Kocaman’ı eleştirdiğim ‘’Beni sen anlarsın İslam ağabey’’ başlıklı yazımı unutmamış ki, hiç ilgisi olmayan ‘’Fenerbahçe’nin Gaziantepspor’u yendiği maçtan sonraki yazıma tekrar bir yorum yazmış ve sormuş?: Ne oldu sayın yazar?. A.Kocaman’ı İslam Çupi’ye şikayet eden siz değil miydiniz?. 

Alex’ten pek hoşlanmayan ve onu görmezden gelen! bu okurum ne yazık ki, devlet büyüklerinin daha anlamadan, bilmeden ‘’tatmin olmasına’’ karşılık, o benim cevaplarımdan tatmin olmuyor. Bir yorum daha yazıyor 

Şunu daha ilk baştan söylemek isterim ki, adeta Fenerbahçe stadının içinde doğmuş, Kadıköy'lü bir Fenerbahçeli’yim. Fenerbahçe’nin, ve onu çalıştıran hocanın başarısızlığı en çok beni üzer. Fenerbahçe’ye gelmiş geçmiş en iyi en yetenekli ve karakteri sağlam 5 futbolcudan biridir Aykut Kocaman. Elbette başarılı olmasını isterim. 

Aykut Kocaman geçen yıl Fenerbahçe’nin Sportif Direktörü idi. Bu yıl hem bu görevi var. Hem Teknik Direktör. Yani tam yetkili. Peki başarılı mı?. Bakalım. 

Fenerbahçe geçen yıl 2 final oynadı. Kupayı ve ligi son maçta kaybetti. Daum vardı. O onun da üstünde yetkiliydi. 

Bu yıl önce Şampiyonlar liginde ön eleme maçında elendik. Buradan gelecek para Şampiyonlar ligine direkt katılan Bursaspor’a gitti mi? 20 milyon euro. 

Sonra UEFA ligine girdik. Oradan da gruptan çıkamadık mı? Oradan da gitti mi en az bir 10 milyon euro. Kupada yaşadık mı ikinci bir Pendik faciası?. Yenildik mi Yeni Malatya’ya?. Ankaragücü de dörtlemedi mi ? Çıkmadı mı sanal alemde ''Yeni Malatya, eski Fenerbahçe geyikleri?. Gitti mi buradan da 3-4 milyon dolar?. 

Etti mi sırf bunlar 60-70 milyon Türkiş lira?. 

Geçelim. 

Verdin mi Burak’ı Trabzon’a?. Aldın mı Gökhan Ünal’ı?. Verdin mi Belediye’nin himayesine? Yaptın mı safra muamelesi?. İşte o Burak attı mı bize burada golü, orta yapayım derken, gol oldu mu?. Şenol Güneş, döktü mü üstüne altın suyunu?. Yarattı mı kazmadan puan makinası?. Bu sene sırtladı mı tek başına Trabzon’u?. Kan doğruyor mu şampiyonluğumuza?. Bunun parayla hesabı bile yok. 

Haydi gel de İslam Çupi’ye etme şikayet?. Mezarında dört dönmüştür rahmetli. 

Fenerbahçe’nin neden maçları ikinci devrede kazandığını iyice bir hatırlayın o bile yeter. Fenerbahçe yanlıştan döndüğü ve doğru adamlar oynadığı zamanlar kazanıyor. Maçların ilk yarıları hep ziyan edilmiş. Son G.Antep maçını hatırlayın. Dia ve Stoch girdikten rakip defansın ne hale geldiğini unutmayın. 

Fenerbahçe son 13 maçtan 12 sini kazandı ama bak hala yetmiyor. Trabzonspor puan kaybetmezse ki asla bunu düşünmek istemem, sonuç, KOCAMAN sıfır yine. Şampiyonlar liginde ön elemenin ise hiçbir garantisi yok. 

Bir çok maçı olduğu gibi Galatasaray ve Beşiktaş maçlarını da olağan üstü golleri ve asistleri ile kazandıran Alex de Sauza yı bu ve geçmiş istatistiklerini göre göre inkar edip, Aykut Kocaman’ı neredeyse yılın hocası kabul etmek, haksızlık öte yanlışın Allah'dır. Adamın başına taş yağar, taş. Alex babamın oğlu değil. 

Bunca yaşananlardan sonra bir de şerefli ikinciliklere sevinecek halimiz yok. Fenerbahçe’nin, asarız, keseriz, ezeriz, 17 de 18 yaparız deyip de perişan olup, 7 likleri, 13. lükleri sineye çeken ezeli rakiplerinden farkı da budur. 

Aykut Kocaman, kocaman bir Fenerbahçe’lidir, düzgün insandır eyvallah ama Fenerbahçe’ye gönül verenler için en iyi hoca, Fenerbahçe şampiyon yapan, Avrupa’da başarı kazandırandır. 

Yakın geçmişte bunların hiç biri olmadı. İnşallah gelecek bir şampiyonluk, Fenerbahçe’yi de Aykut Kocaman’ı da başarıların zirvesine taşınacak bir başlangıç olur da, biz de bu kez, İslam ağabey’e onun başardıklarını yazar, bundan da gurur duyarız. 

 

 

 

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..