Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Ne sayımız az, ne gücümüz ne de inancımız!

Ne sayımız az, ne gücümüz ne de inancımız!
 

Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları bir bildiri yayınlayarak iki konuda görüş bildirdi. Atatürk ilke ve devrimlerine inanan bir TC vatandaşı olarak bu bildiriyi blog dostlarım ile paylaşıyorum:

Biz aşağıda imzası olan Sivil Toplum Kuruluşları, yaşamsal önemi olan iki konuda görüşümüzü kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz:


“Aklı ve ilmi rehber edinen” Atatürk ilke ve devrimleri,
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesi ve var oluş nedenidir.

Bu ilkelerin Anayasa’dan kaldırılması, Türkiye Cumhuriyetinin varlığının yok edilmesi demektir.

“Sivil -resmi anayasa, batı standarlarına uygun anayasa”gibi söylemler

bu gerçeği ortadan kaldıramaz.

Türkiye Cumhuriyeti, Anayasasındaki “değiştirilemeyecek hükümler”iyle vardır ve bu maddeleriyle varoluşunu sürdürecektir.

Kaldırılmasına, değiştirilmesine, izin verilemez, verilmeyecektir.


Ayrıca;“Laikler azınlıkta kaldı” , “Laiklerin yenilgisi” gibi söylemlerin amacı ülkemizi bölmek, insanlarımızı yıldırmak ve güçsüz kılmaktır.
Laikleri, belli bir partiye verilen oy oranı ile kısıtlı saymak, Türkiye’yi tanımayanlarca amaçlı olarak dile getirilebilir ve o parti dışında kalan tüm parti mensuplarına karşı da haksızlık demektir.

Seçmeniyle, seçmeyeniyle, iktidarı ve muhalefetiyle ulusumuz çok iyi bilmektedir ki,

laiklik yoksa, demokrasi ve insan hakları da yoktur.


Bu nedenle, bizi yıldırmak, sindirmek ve ülkemizi yıpratmak isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz,

Dün olduğu kadar bugün ve yarın da burada varız, var olacağız.. Daha çoğuz, daha güçlüyüz daha inançlıyız.


USTKB (Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği)


Atatürk Vakfı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kadıköy Şb., Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şişli Şb,
Basın Mensupları Der.(Bas-Men), Bizim Ülke Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği İst.Şb., Çağdaş Eğitim Vakfı, ÇEKÜL Vakfı, Demokratik Dayanışma Derneği, Demokratik İlkeler Derneği (DİD), Deniz Yıldızı Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği, Eğitimciler Derneği, F.Nightingale Hemşirelik Y.O.Mezunlar Derneği, İst.Mülkiyeliler Vakfı, İst.CUMOK, . İst.Üniversitesi Mezunlar Derneği, İst.Kadın Kuruluşları Birliği (36 Kadın Kuruluşu), İst.Ekslibris Akademisi Derneği, İst.Yardımseverler Derneği, İtalyan Liseliler Derneği, İTÜ Mezunlar Derneği, Jeofizik Kurumu, Kadıköy Platformu (32 dernek), Kadın Araştırmaları Derneği, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Sertel Gazetecilik Vakfı, Sürekli Gelişim Derneği, TEMA Vakfı, T.Eğitim Vakfı Dayanışma Konseyi Derneği (TEVDAK), T.Üniversiteli Kadınlar Derneği(TÜKD), T.Soroptimist Kulüpleri Federasyonu, T.Hekimleri Dostluk ve Dayanışma Derneği, T.Emekli Subaylar Derneği, Türk Kadınlar Birliği İst.Şb., Taç-Der, Türkiye Gençlik Birliği, Truva Folklor Araştırmaları Derneği, Umut Çocukları Derneği, Ulu Önderin Öğrencileri Derneği, Ulusal Sanayici ve İş Adamları Der.(USİAD), 68’liler Vakfı, Yeniden Kuvayi Milliye Derneği, Yurttaşlık Hareketi Derneği (YHD),

Kaynak : www.ulusalstkb.org

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..