Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '14

 
Kategori
Sinema
 

Ne sen beni, ne de ben seni anladım Müzeyyen

Ne sen beni, ne de ben seni anladım Müzeyyen
 

Beşikçioğlu ve Akbaşoğulları tutku mu, aşk mı ?


Fakat Müzeyyen bu derin bir tutku

Yönetmen : Çiğdem Vitrinel

Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, Sezin Akbaşoğulları, Ege Aydan

Bir erkeğin idealindeki kadın nasıldır? Tinsellik mi, akıl mı, tutku mu ? Erkeklerin varoluştan bu yana net yanıtlayamadığı bu soruya “Müzeyyen” kendi evreninde bir yanıt arıyor. Romanını bir türlü bitirememiş başarısız bir yazarın zihninden ve gözünden tanıklık ettiğimiz bir aşk var karşımızda. Bir yere ait olmadan sürdürdüğü bohem yaşamı Müzeyyen ile tanıştıktan sonra değişir. Kadının enerjisi, nevi şahsına münhasır duruşu başını döndürür. Belki ilk kez ait olmayı ister. İstemenin her zaman yetmeyebileceği durumlardan birisinin içinde olduğunun farkında değildir.

Bir aşk ilişkisinin tutkusunu, gizemini mükemmel bir kurgu içinde sunuyor film. Karakterlerin iyi yazılmış alt metinlerini Erdal Beşikçioğlu ve Sezin Akbaşoğulları gayet uyumlu oyunculuklarla canlandırıyor. Kural tanımaz polis kimliği artık üzerine yapışmış olan Beşikçioğlu, bu kez kafası karışık yazar Arif’te kendisine yakışan aykırılığı sergiliyor. Sezin Akbaşoğulları ise yaşamının kontrolünü ne kadar elinde tutarsa tutsun, yine de tutkularına hayır diyemeyen kadın karakterde mükemmel bir portre çiziyor.

Erkek tarafın bakış açısı başlangıçta filmin anlatımını yönlendirse de, sağlam çizilmiş kadın karakter olay akışını lehine çeviriyor. Ortaya çıkan durumda, ilişkiyi yönlendirenin tutku mu , sığınma mı sorusunun yanıtı seyirciye kalıyor. Tutkunun uçurması her iki taraf için de mutlaka aşkla sonlanmaz diyor hikaye.    

Genç yönetmen Çiğdem Vitrinel ikinci uzun metrajında her şeyi kıvamında yapıyor. İlişkinin duygusu, merak uyandıran gizemi, diyalogları, feminist bakış açısının eğilmesi v.s… kısık ateşte mükemmel pişirilmiş.  Koray Candemir’in seslendirdiği “Muhteşem Bir Son” dillere yapışacak kalitede bir parça.

Adıyla bir şiir mısrasını veya roman adını çağrıştıran film, bu yılın en güzel aşk hikayelerinden birisini anlatıyor. Kadın erkek ilişkisinden, kent orta üst sınıf duyarsızlığına kadar her şeye ufak yanıtlar veriyor.

         

 
Toplam blog
: 223
: 1093
Kayıt tarihi
: 12.01.11
 
 

İzmir’de doğdu. Viyana Tıp fakültesini bitirip doktor ünvanını aldıktan sonra Genel Cerrahi ihtis..