Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Ne tür dudak işlemleri var?

RUJ SÜRMEKTEN KEYİF ALMANIZI SAĞLAYACAK DUDAK İŞLEMLERİ!

Dudak prosedürleri, estetik cerrahide en çok talep edilen tedavilerden bazılarıdır. Dudakları daha estetik hale getirmek için kullanılan çeşitli yöntemler vardır. Dudak şekillendirmeden yaşlanma belirtilerini yok etmeye kadar her şeyi mümkün kılan bu teknikler ile daha estetik ve enerjik bir görünüm elde edilebilir. Öyle ki, ruj sürmek çok daha keyifli hale gelebilir.

Ne tür dudak işlemleri var?

Dudaklarınızı daha estetik hale getirecek başlıca üç seçeneğiniz var. Bunlar:

·       Minimal cerrahi prosedürlerle lip lift

·       Hyalüronik asit ve botoks ile dudak şekillendirme ve dolgunlaştırma

·       Yağ enjeksiyonu ile ameliyatsız dudak hacimlendirme

Lip lift ile dudak kaldırma estetiği

Lip lift, estetik cerrahlar tarafından gerçekleştirilen minimal cerrahi bir işlemdir. Bu seçenek, olması gerekenden çok daha uzun dudak üstü mesafesi olan kişiler için önerilir. Burun altında küçük bir kesi yapılarak ve dudağın üst kısmındaki fazla derinin alınması işlemidir. Bu işlem dudağı ideal oranda ve şekilde yukarı kaldırır ve burundan dudağa olan mesafeyi azaltır. Bu da daha genç ve estetik bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur.

İyileşme süresi hastadan hastaya değişir; bununla birlikte, düşük seviyede de olsa morarma, hassasiyet ve şişme nedeniyle bir hafta kadar iyileşme süresi gerekebilir. Bu kalıcı bir seçenektir, ancak hastaların sonuçları korumak için ileride cerrahi olmayan bazı ek tedavilere devam etmeleri gerekebilir.

Hyalüronik asit ve botoksla ameliyatsız dudak şekillendirme

Ameliyatsız dudak şekillendirme yöntemleri olan botoks ve dolgu işlemleri dudak estetiklerinde en yaygın uygulanan işlemlerdir.

Botoks ile dudak üstü ve çevresindeki sigara kullanımı ya da yaş alma nedeniyle ortaya çıkan kırışıklar giderilirken, gummy smile gibi diş etinin fazla göründüğü problemler de başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.

Hyalüronik asit ise hem derin olukların tedavisinde hem de dudaklara hacim kazandırmak için uygulanabilir. Yüzde sinirli ve gergin bir görünüme neden olan üst dudak inceliğinin yanı sıra alt dudaklar da ideal oranda daha dolgun bir görünüme kavuşturulabilir. Dolgun ve şekilli dudaklar tüm zamanlarda ve tüm kültürlerde gençlik ve güzelliğin sembolü en belirgin sembolü olmuştur.

Yağ enjeksiyonu ile dudak dolgunlaştırma

Dudak estetiği seçenekleri arasında otolog yağ hücreleri yani kişinin kendi bedeninden elde edilen yağ hücreleri enjeksiyonları da yer alır. Daha uzun ömrü olan bu işlem için kişinin kendisinden alınan yağ hücreleri özel bir santrifüj işleminden geçirilerek saflaştırılır ve kişinin dudaklarına enjekte edilir. Diğer dolgu işlemlerinin ömrü kullanılan malzemenin kalitesine göre değişiklik gösterir.

Unutmayın ki güzel, mutlu ve sıcak bir gülümsemenin yolu dolgun dudaklardan geçer. Eğer siz de güzel gülümsemenizle etrafa mutluluk yaymak istiyorsanız, alanında uzman bir estetik cerrahtan destek alabilirsiniz.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..