Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Carolina Isolabella Özgün

http://blog.milliyet.com.tr/carolinaozgun

14 Ocak '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ne uğruna

Ne uğruna
 

Ne uğruna?
Hani en zorda olduğumuz anda geliverir ya insanın aklına bu soru, galiba o anlardan birindeyim. Yani bir şekilde zor, diğer yandan aslında kolay, kime neye göre zor ve kolay olduğu değişken elbet.

Evet, asıl olan soru, ne uğruna?
Bilmiyorum belki, ya da biliyorum ama bir türlü konduramıyorum. Bunca var olma çabası, bunca bilme, bunca anlama ne uğruna? Bu denli çabalama, bu denli yaşama ne uğruna? Bu kadar anlayış, bu kadar varoluş, bu kadar imkân ne uğruna?

Sonunda kocaman bir son beklerken, sonrasında yeniden bir yaşam edinirken, bir doğup bir ölürken, bir var olup bir kaybolurken… Ne uğruna?

Bir şeyler söylenmeli, bir şeyler denmeli, neyin ne uğruna olduğu her anlamda değişmemeli, gelişmemeli artık, dipsiz yeniliklere açılmamalı, bir yerde durmalı ama yok; sanki imkânsız, durmuyor, duraklamıyor, sığlaşmıyor. Çok inatçı bu zaman çok, asla yorulmuyor, uslanmıyor, durulmuyor. İnsana benziyor sanki, kendinle yarışıyor, hep bir değişim içinde, bir önceki andan değişik, bir sonrakinden sessiz, özde ne denli aynı kalsa da, koşuyor, koşturuyor, salınıyor ve akıyor.

Sonuçta yine dönüp dolaşıp geldiğim yer aynı ve bu da ne uğruna? Eğer sonuç yoksa veya hep sebepten yana değişiyorsa ve hiçbir şey aslında gerçek bile değilse, o halde bu yaşam ne uğruna?

Bir ses istiyorum, değişik bir ses, değişik bir cevap ve de sonunda bir nokta. O nokta ki her şey ve herkes uğruna, o nokta ki öncesinde de sonrasında da sade ve sadece bir nokta.

Barış uğruna…
Sevgi uğruna…
Aşk uğruna…
Ve de aslında insan uğruna…

14.01.08
Carolina Isolabella Özgün

 
Toplam blog
: 144
: 676
Kayıt tarihi
: 21.09.06
 
 

İstanbul'da yaşayan bir levantenim, yeni özler, sözler, gözler tanımayı, farklı bakış açılarını p..